Stiri: Energie

Parteneriat între Enel Green Power și Tesla

13.05.2015

Enel Green Power și Tesla au încheiat un acord pentru testarea integrării sistemelor staționare de stocare a energiei aparținând Tesla în centralele solare și eoliene ale Enel Green Power. Acordul are drept scop creșterea producției în facilitățile EGP și furnizarea de servicii avansate pentru o integrare globală mai bună a energiilor regenerabile în rețea.

Companiile vor începe colaborarea cu selectarea unui site pilot inițial, unde va fi instalat un sistem de baterie Tesla, cu o capacitate de producție de 1,5 MW și o capacitate de stocare a energiei de 3 MWh.

Acordul este parte a unui memorandum de înțelegere extins între cele două companii, care prevede atât integrarea sistemelor energetice Tesla în centralele Enel, cât și dezvoltarea mobilității electrice. Acordul de astăzi se încadrează în programul extins al Enel Green Power pentru testarea sistemelor de stocare staționare ce include proiecte pilot la stadiul avansat de execuție și care implică alți actori globali importanți din sector, cum ar fi FIAMM, General Electric, Samsung SDI și Toshiba.

Enel Green Power este compania grupului Enel dedicată dezvoltării și gestionării surselor de energie regenerabilă la nivel internațional, cu operațiuni în Europa, America și Africa.

Cu o capacitate anuală de generare egală cu circa 32 de miliarde de kWh din surse precum apă, soare, vânt și căldura Pământului – suficient pentru a satisface nevoia de energie a peste 10 milioane de gospodării, Enel Green Power este lider mondial în sector datorită mixului echilibrat de energie, generând volume cu mult peste nivelul mediu al sectorului.

Compania are o capacitate instalată de peste 9.600 MW, care provine dintr-un mix de surse precum vânt, soare, apă, geotermale și biomasă. În prezent, EGP deține aproximativ 740 de centrale operaționale în 15 țări.