Stiri: IT&C

Parteneriat între giganţii IT

27.01.2014

Două dintre cele mai mari companii din IT au anunţat că au extins parteneriatul prin care împart tehnologiile nou descoperite. Este vorba de Samsung şi Google, care au anunţat că au semnat un nou acord de utilizare a patentelor deţinute de fiecare companii.

Astfel, se acoperă o gamă mai mare de tehnologii, iar parteneriatul se referă la inovaţiile deja existente, cât şi la cele dezvoltate până în anul 2024.

„Suntem încântaţi să încheiem acest parteneriat cu Samsung. Numai lucrând împreună la astfel de acorduri companiile pot reduce riscurile de litigii şi se pot concentra, în schimb, pe inovare”, a declarat Allen Lo, Consilierul General Adjunct pentru Patente în cadrul Google.

Un pas important este reprezentat de faptul că se pune accent pe cercetarea produselor viitoare ale celor două companii.

În plus, este oferit un bun exemplu pentru companiile din industria tehnologiei.

„Acest acord cu Google are o importanţă deosebită pentru industrie, Samsung şi Google oferă un exemplu pentru restul industriei, demonstrând că printr-o astfel de colaborare putem obţine mai multe beneficii decât implicându-ne în dispute inutile pe marginea patentelor”, a spus Dr. Seungho Ahn, şeful Centrului de Proprietate Intelectuală din cadrul Samsung.