Parteneriat între MET Green Assets Holding și SwissWinds

Parteneriat între MET Green Assets Holding și SwissWinds

Parteneriat între MET Green Assets Holding și SwissWinds. Două companii importante din domeniul producției de energie din surse regenerabile din Elveția au decis să își unească forțele. Astfel, MET Green Assets Holding AG a anunțat preluarea unei participații de 25% din compania SwissWinds Holding SA și filialele acesteia. Obiectivul acestui parteneriat este reprezentat de dezvoltarea în comun de parcuri eoliene pe piața din Elveția.

SwissWinds

SwissWinds este compania care a dezvoltat parcul eolian situat la cea mai mare înălțime pe continentul european, respectiv în Pasul Nufenen, la o altitudine de 2.478 de metri deasupra nivelului mării. Aici este amplasată cea mai înaltă trecătoare montană cu drum asfaltat din Elveția. În anii următori, SwissWinds va dezvolta sau duce la stadiul de construcție mai multe proiecte, localizate în principal în cantonul Valais.

„În lunile de iarnă parcurile eoliene furnizează deja 60% din energia electrică, exact într-o perioadă în care Elveția se confruntă cu un deficit de aprovizionare cu energie electrică”, declară Martin Senn, fondatorul SwissWinds, subliniind importanța segmentului eolian. Energia eoliană este un pilon important pentru securitatea energetică din Elveția.

MET Green Assets Holding AG

MET Green Assets Holding AG, cu sediul în Baar (Elveția), este o divizie a Grupului MET, dedicată producției de energie din surse regenerabile, segment aflat în plină dezvoltare. MET Green Assets Holding investește în proiecte de energie regenerabilă din Europa, deoarece consideră tranziția spre energia regenerabilă una crucială pentru a o planetă sănătoasă și locuibilă pentru generațiile prezente și viitoare. MET pune accentul pe dezvoltarea de parcuri eoliene onshore și proiecte fotovoltaice.

În acest context, MET Green Assets Holding a decis preluarea unui pachet de 25 % din SwissWinds Holding SA și filialele sale, în cadrul unui parteneriat strategic. Împreună, cele două companii vor implementa și dezvolta parcuri eoliene în Elveția.

„Suntem încântați să devenim în premieră, prin acest parteneriat cu SwissWinds, activi pe piața în care MET are sediul central și unde vom depune un efort special pentru valorificarea potențialului eolian din Elveția”, a explicat Christian Hürlimann, director general pentru energie regenerabilă în cadrul MET Group.

Citește și Impozitarea muncii în România: Unde se situează țara noastră, comparativ cu alte state europene?