Parteneriat între MT şi Primăria Capitalei. Ce proiecte de infrastructură sunt vizitate?

13.04.2016

Ministerul Transporturilor și Primăria Municipiului București au semnat, ieri, un Memorandum de înțelegere pentru colaborare în domenii de interes reciproc. Astfel, s-a constituit un grup de lucru care va elabora decizii comune pentru derularea unor proiecte și programe prioritare pentru sistemul de transport în zona metropolitană București, precum și pentru creșterea ratei de absorbție a fondurilor europene.

În cadrul întâlnirii au avut loc discuții punctuale asupra proiectelor (propuse sau aflate în curs de implementare) din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. Au mai fost aduse în discuție și alte proiecte importante: pasajul de la Domnești, penetrația Splaiul Independenței — Ciurel — Autostrada București — Pitești, Inelul Median din zona de nord a Bucureștiului și CFR Pod Constanța. Grupul de lucru analizează stadiul implementării proiectelor de transport vizate pentru accelerarea finalizării acestora.

Discuțiile s-au purtat între reprezentanți ai conducerii Ministerului Transporturilor și ai Primăriei Municipiului București, alături de instituțiile: Metrorex S.A., CFR Călători S.A., CNADNR S.A., Autoritatea Metropolitană de Transport București — AMTB, R.A.T.B., Direcția Generală Dezvoltare și Investiții, Direcția Generală Dezvoltare Urbană, Direcția Generală Infrastructură și Servicii Publice.

 

Citiți și despre: