PwC si UNICEF

Parteneriat între PwC și UNICEF

10.03.2020

PwC și UNICEF au anunțat că vor derula programe de îmbunătățire a abilităților tinerilor în următorii trei ani. O treime dintre tinerii chestionați de UNICEF la nivel global spun că educația actuală nu îi pregătește cu abilitățile necesare pentru a obține locuri de muncă.

Un studiu online realizat de UNICEF în rândul a 40.000 de tineri din 150 de state arată că mulți dintre cei intervievați consideră că educația actuală nu îi pregătește cu abilitățile necesare pentru a obține locuri de muncă.

PwC și UNICEF. Abilități

O treime (31%) dintre tinerii care au răspuns prin intermediul platformei de implicare UNICEF U-Report spun că abilitățile și programele de formare care le sunt oferite nu corespund aspirațiilor lor în carieră. Peste o treime dintre respondenți (39%) continuă să arate că locurile de muncă pe care le caută nu sunt disponibile în comunitățile lor.

Abilitățile cheie pe care tinerii doresc să le dobândească în următorul deceniu includ:

  • leadership (22%)
  • gândirea analitică și inovație (19%)
  • prelucrarea informațiilor și a datelor (16%)

PwC și UNICEF. Îngrijorările directorilor

Un studiu global al PwC arată că 74% dintre directorii generali sunt îngrijorați de găsirea angajaților cu abilități potrivite.

Pentru a rezolva unele dintre aceste provocări, UNICEF și PwC își unesc forțele în următorii trei ani pentru a ajuta tinerii din întreaga lume să-și îmbunătățească abilitățile de care au nevoie pentru munca viitoare. Colaborarea va susține cercetarea provocării globale aflate în creștere privind disponibilitatea competențelor și va dezvolta, extinde și finanța programe de educație și de upskilling.

Ce spune directorul UNICEF?

”Tinerii ne spun că doresc abilități digitale și transferabile pentru a avea succes la locul de muncă al viitorului”, a spus directorul executiv al UNICEF, Henrietta Fore. „Această necesitate crucială poate fi satisfăcută doar prin contribuțiile partenerilor publici și privați de pe tot globul. De aceea, lucrăm cu parteneri precum PwC pentru a oferi oportunități de creștere personală și prosperitate tinerilor de pretutindeni.”

PwC și UNICEF. 10 milioane de tineri

10 milioane de tineri ating, în fiecare lună, vârsta de muncă. Cei mai mulți provin din țări cu venituri mici și medii.

Conform unei cercetări globale, tinerii din aceste țări au nevoie de aproximativ un an și jumătate, în medie, pentru a intra pe piața forței de muncă și un stagiu de patru ani și jumătate pentru a-și găsi primul loc de muncă decent.

Această situație s-ar putea deteriora în continuare dacă nu este soluționată. Acest lucru se întâmplă în condițiile în care 20-40% din locurile de muncă ocupate în prezent de tinerii între 16 și 24 de ani sunt expuse riscului de automatizare până în 2030.

”Considerăm că organizațiile au responsabilitatea de a contribui la găsirea unei soluții privind provocarea de a îmbunătăți abilitățile tuturor părților interesate, inclusiv ale comunităților în care trăim și în care lucrăm și ale tuturor cetățenilor. De asemenea, sprijină afacerile: în cel mai recent studiu CEO Survey al PwC, trei sferturi dintre directorii generali au declarat că lipsa competențelor este o preocupare majoră și un risc. Multe dintre persoanele care au cea mai mare nevoie de recalificare au cel mai mic acces la oportunități”, a declarat Bob Moritz, Președintele rețelei globale PwC. „Prin unirea forțelor cu UNICEF, credem că putem ajunge la mai multe persoane care altfel pot rămâne în urmă. Împreună, ne propunem să îmbunătățim abilitățile a milioane de tineri”.

PwC și UNICEF. Platforma Revoluției de Recalificare a Forumului Economic Mondial

Colaborarea dintre UNICEF și PwC va sprijini Platforma Revoluției de Recalificare a Forumului Economic Mondial, la care sunt parteneri fondatori. Platforma își propune să ofere:

  • locuri de muncă
  • educație
  • abilități mai bune

Acestea vor fi acordate pentru peste un miliard de oameni în următorii 10 ani.

Citește și Olimpiadele școlare, suspendate. Anunțul făcut de Ministerul Educației

 

 

 

 

Citiți și despre: