Stiri: IT&C

PwC si UNICEF

Parteneriat între ROCA și Bittnet Group

22.11.2019

ROCA a anunțat că a încheiat un parteneriat strategic cu Bittnet Group, companie românească de IT, prin care urmărește să transforme digitalizarea într-un instrument de dezvoltare accelerată a companiilor din portofoliul său.

Bittnet Group, prima companie românească de IT listată la Bursă

Alături de expertiza în implementarea de soluții integrate de tehnologie, Bittnet Group are avantajul de a fi prima companie românească de IT listată la Bursa de Valori București.

Ce presupune parteneriatul dintre ROCA și Bittnet?

Prin acest acord, companiile din portofoliul ROCA vor beneficia de expertiza acumulată de  Bittnet în domeniu IT. Obiectivul principal al proiectului va fi reprezentat de identificarea de noi oportunități de integrare a componentelor tehnologice în procesele folosite și produsele companiilor din portofoliul ROCA.

ROCA este o construcție complexă, o nouă specie de private equity care, alături de finanțare, oferă management și viziune. Companiile care în prezent fac parte din portofoliul ROCA sunt:

  • Frigotehnica
  • Romcargo Maritim
  • Tremot
  • S-karp
  • Sinteza
  • RDF
  • Electroplast
  • Yellow.Menu

Competențe

Parteneriatul cu Bittnet Group se bazează pe dorința reciprocă de a aduce în comun competențele din zonele principale de business. Acesta este dezvoltat sub umbrela viziunii pe care o propune ROCA, de a construi inovația în comunitate, acționând strategic și integrat.

Ce spune CEO-ul ROCA?

„Cred cu tărie în teoria conform căreia orice companie va deveni în scurt timp o companie tech. Epoca în care aspectele legate de tehnologie țineau de departamentul IT s-a încheiat. Componenta tehnologică a unui business ține de management, a devenit una strategică pentru dezvoltarea oricărei companii. Bittnet Group, care a parcurs în timp record drumul de la idee bună la afacere de succes este partenerul strategic pentru ROCA și companiile din portofoliul nostru, partener cu care ne bucurăm să împărtășim aceeași viziune și aceleași valori.”, a declarat Rudi Vizental, CEO ROCA.

Mai exact, colaborarea dintre ROCA și Bittnet Group va consta în:

  • adoptarea de soluții tehnice de eficientizare
  • adaptare a proceselor operaționale și de afacere, prin crearea și implementarea unui cadru tehnologic optim

Un ecosistem optim de creștere

Totodată, parteneriatul are obiectivul de a crea un ecosistem optim de creștere și profesionalizare a echipelor de management ale companiilor din portofoliul platformei ROCA. Acestea vor beneficia, astfel, de cele mai bune programe de educație digitală.

Declarația făcută de CEO-ul Bittnet Group

„Parteneriatul cu ROCA marchează o nouă direcție strategică pentru Bittnet Group. După o perioadă intensă, atât din punct de vedere al activității de M&A cât și al piețelor de capital, considerăm că am acumulat, la nivel de grup, capital semnificativ sub formă de talent și cunoștințe, pe care așteptăm cu nerăbdare să îl transmitem și altor companii antreprenoriale din România. Este o onoare pentru Bittnet Group să ne alăturăm misiunii ROCA și să contribuim la formarea liderilor de mâine ai pieței locale”, a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

Citește și E.ON mai deschide trei stații de încărcare a mașinilor electrice