Parteneriat între România şi Polonia în domeniul agriculturii

29.09.2015

Un protocol de colaborare a fost semnat de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) şi Agenția pentru Piețele Agricole (ARR) din Polonia. Parteneriatul are în vedere realizarea unor schimburi de informații și bune practici cu privire la procedurile de autorizare, efectuare și contabilizare a plăților efectuate din fonduri europene.

Având o durată de patru ani, protocolul reconfirmă importanța cooperării în scopul intensificării capacității instituționale de a identifica cele mai bune instrumente în vederea îndeplinirii cerințelor impuse la nivel european în contextul implementării noii Politici Agricole Comune.

APIA a fost reprezentată de directorul general al instituției, Mihail-Spătărelu Puțintei, iar Agenția pentru Piețele Agricole (ARR) din Polonia, de Radosław Szatkowski, în calitate de președinte.

„Semnarea noului protocol extinde colaborarea dintre cele două instituții pe o perioadă de patru ani, parteneriatul fiind orientat spre realizarea unor schimburi de informații și bune practici cu privire la procedurile de autorizare, efectuare și contabilizare a plăților efectuate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), promovarea produselor agricole în Uniunea Europeană și în țările terțe, programele naționale de sprijin implementate în conformitate cu legislația europeană, aspecte ce vizează controalele ex-ante, precum și alte domenii de interes comun”, se arată într-un comunicat de presă transmis de APIA.

Evenimentul în care s-a semnat parteneriatul s-a desfășurat la Poznań, Polonia, în cadrul conferinței organizate de către Agenția pentru Piețele Agricole (ARR) din Poloni, în vederea celebrării a 25 de ani de activitate în sectorul agricol.

La eveniment au participat reprezentanți ai sectorului agroalimentar din Polonia, reprezentanți ai agențiilor de plăți din Uniunea Europeană aflate în strânsă colaborare cu ARR, precum și din cadrul unor companii agroalimentare din Polonia și din străinătate.

 

 

Citiți și despre: