Parteneriat între ROMEPS şi Liga Asociațiilor de Proprietari Habitat

22.05.2015

Liga Asociațiilor de Proprietari Habitat și Asociația Producătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS) au semnat un protocol de colaborare în domeniul reabilitării termice a clădirilor. Astfel, cele două organizații se angajează să se sprijine reciproc în demersurile de informare a cetățenilor privind importanța termoizolării imobilelor, în procesul de educare a publicului pe tema accesării finanțărilor europene și a utilizării materialelor conforme pentru programele de reabilitare.

Unul dintre obiectivele principale ale acestui protocol reprezintă monitorizarea programelor de reabilitare, în scopul acordării de asistență pentru beneficiarii care solicită acest lucru.

„În contextul în care atât ROMEPS, cât și liga Habitat au o serie de viziuni comune, parteneriatul nostru a venit natural. Am stabilit un plan de activități și vom demara în perioada următoare o serie de acțiuni concrete prin care să atingem obiectivele asumate. Cetățenii trebuie să fie informați, iar în acest scop noi vom organiza programe de perfecționare care să clarifice etapele și aspectele de bază ale unei termoizolări eficiente”, a declarat Delia Filip, director executiv ROMEPS.

Liga Asociațiilor de Proprietari Habitat deţine în prezent un rol activ în prevenirea și soluționarea problemelor care apar la nivelul asociațiilor de proprietari în ceea ce privește lucrările de anvelopare.

În același timp, ROMEPS, beneficiind de experiența și expertiza membrilor săi, militează pentru folosirea materialelor de calitate și conforme pentru lucrările de termoizolație, astfel încât să se obțină lucrări durabile și eficiente din punct de vedere energetic.

Din punctul meu de vedere, acest parteneriat va avea beneficii importante și se va transpune într-un public informat și documentat. În acest moment, stadiul reabilitărilor termice este încă incipient, iar asociațiile de proprietari din întreaga țară trebuie să aibă la dispoziție toate detaliile, pornind de la depunerea proiectului și atragerea finanțării, până la detaliile tehnice privind calitatea materialelor și aplicarea termoizolației. Suntem aici să le oferim toate informațiile de care au nevoie și sperăm într-o deschidere cât mai mare pentru acest subiect de interes„, a declarat Mihai Mereuță, președinte Liga Asociațiilor de Proprietari Habitat.

 

 

Citiți și despre: