Stiri: Sanatate

Parteneriat între Spitalul Polisano Sibiu şi Spitalul Universitar de Stat New York

12.06.2015

Spitalul European Polisano din Sibiu a încheiat un parteneriat transatlantic cu Spitalul Universitar de Stat New York, în vederea lansării primului program de chirurgie valvulară minim-invazivă din Transilvania.

Programul consta într-un schimb de know-how în domeniu și va fi lansat prin realizarea în premieră pentru Transilvania a primelor intervenții de plastie mitrală, efectuate de echipa Heart Team a Spitalului European Polisano.

Prin intermediul acestui program, pacienții diagnosticați cu afecțiuni ale valvelor inimii vor putea beneficia de intervenții minim-invazive de reparare a valvei naturale, fără să mai apeleze la proceduri de chirurgie clasică pentru înlocuirea valvei.

O astfel de boală frecventă este insuficiența mitrală, care netratată, duce la mărirea ventriculului stâng și scăderea funcției de pompă, cu apariția insuficienței cardiace, boala care determină o calitate scăzută a vieții și mortaliltate crescută pe termen mediu și lung.

„Misiunea noastră este de a dezvolta în Sibiu un centru de referință internațională în chirurgia cardiovasculară, dar la costuri accesibile pacienților din România. Prin înființarea acestui parteneriat, Spitalul European Polisano oferă pacienților cu patologii grave ale inimii, șansa de a beneficia de proceduri moderne de tratament, cu recuperare rapidă, realizate cu echipamente noi de înaltă performanță și sub îndrumarea unor medici de top, cu o bogată experiență internațională în domeniul chirurgiei valvulare minim-invazive” a declarat Dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano și șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică.

Programul va fi lansat prin realizarea în premieră pentru Transilvania a unui număr de trei intervenții de plastie mitrală, la pacienți cu vârste cuprinse între 50-60 de ani, de către Echipa Inimii — Heart Team, alcăuită dupa model european, din chirurgi cardiovasculari și cardiologi intervenționiști de renume internațional: Conf. Dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano și șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică, Dr. Nicolae Florescu, șeful Secției de Cardiologie Intervențională și Dr. Alexandru Voican, medic specialist Cardiologie Intervențională, împreună cu anesteziști și cardiologi clinicieni.

„Valoarea investițională a programului este de peste jumătate de milion de euro și constă în achiziționarea instrumentarului necesar și a unui echipament special conceput pentru o mai bună monitorizarea pre și post intervenții chirurgicale de acest gen”, a afirmat Av. Dr. Remus Borza, președintele Grupului Polisano.

Pe lângă operațiile realizate, parteneriatul va fi concretizat prin organizarea unor cursuri de vară susținute de echipa de medici din New York în cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu.