Parteneriat între Turkcell și Ericsson: Vor să dezvolte tehnologia 5G

23.07.2015

Operatorul de telecomunicaţii Turkcell și Ericsson au semnat un Memorandum de Înțelegere privind colaborarea pentru dezvoltarea tehnologiei 5G. Principalul obiectiv al acordului este reprezentat de înțelegerea modului în care tehnologia 5G poate fi folosită, a necesităților de dezvoltare și implementare a rețelelor, dar și evaluarea performanțelor potențialelor echipamente 5G sau desfășurarea unor proiecte de cercetare dedicate.

„Turkcell este hotărâtă să implementeze cele mai noi tehnologii în materie de rețele de telecomunicații, iar parteneriatul cu Ericsson ne oferă ocazia să analizăm nevoile și așteptările consumatorilor și clienților noștri din diverse industrii cu privire la modul în care vom putea utiliza tehnologia 5G,” a spus Kaan Terzioglu, CEO Turkcell.

Tehnologia 5G poate contribui la evoluția întregului ecosistem de comunicații, de la dispozitive la acces mobil, IP core sau cloud.

Cele mai recente teste 5G desfășurate de Ericsson se concentrează pe interacțiunea dintre dispozitivele mobile și rețelele de acces radio, atât în interior cât și în exterior.

„Ne așteptăm ca tehnologia 5G să fie implementată într-un viitor foarte apropiat, tocmai de aceea, ne concentrăm eforturile pentru a descoperi modurile în care industria va adopta standardul 5G la nivel global pentru a putea oferi capabilități și servicii superioare celor dedicate rețelelor 4G. Cu ajutorul parteneriatelor ca cel pe care l-am încheiat cu Turkcell putem implementa rezultatele proiectelor noastre de cercetare în rețele live de test pentru a obține informații importate pentru dezvoltarea tehnologiei 5G”, a afirmat Hans Vestberg, CEO Ericsson.

 

 

Citiți și despre: