Stiri: IT&C

Parteneriat Swazm - Maguay

Parteneriat între Swazm și Maguay

11.04.2019

Parteneriat Swazm – Maguay. Startup-ul românesc de tehnologie Swazm a anunțat că semnat un parteneriat cu Maguay, cel mai mare producător român de servere și singura companie din țara noastră, din domeniul IT, care se află pe lista furnizorilor CERN – Organizația Europeană pentru Cercetări Nucleare.

Parteneriat Swazm – Maguay. Extinderea rețelei blockchain Swazm

Acordul constă în extinderea rețelei blockchain Swazm, prin folosirea de resurse computaționale puse la dispoziția proiectului de către Maguay.

Cele două companii au semnat un parteneriat pentru implementarea unui proiect pilot, benefic ambelor părți. Astfel, Swazm va avea la dispoziție mai multe resurse computaționale, iar Maguay va câștiga o metodă alternativă pentru a-și capitaliza activele deja existente, dar sub-utilizate, din cadrul centrelor sale de date.

Parteneriat Swazm – Maguay.  Un exemplu de reușită

“Suntem foarte bucuroși că am semnat acest parteneriat cu Maguay și vrem să folosim această colaborare drept exemplu de reușită pentru alte companii mari cu care suntem în discuții și care sunt interesate să intre pe Swazm. La nivel mondial, între 40% și 60% din resursele computaționale din data centere sunt sub-utilizate, iar Swazm poate să ajute aceste companii să folosească și să monetizeze resursele care nu sunt comercializate, reducând risipa de energie electrică și de putere de calcul.”, a explicat Vali Mălinoiu, CEO-ul Swazm.

Parteneriat Swazm – Maguay. Obiective

Obiectivele acestui parteneriat pilot constă în testarea comportamentului rețelei în ceea ce privește eficiența alocării de resurse computaționale. Acest lucru se va realizat folosind mașini virtuale. De asemenea, se are în vedere și validarea potențialului financiar al modelului de afaceri propus de echipa Swazm.

Parteneriat Swazm – Maguay. O extindere firească

Conducerea Maguay Computers spune că parteneriatul este o extinderea firească a domeniilor de activitate ale companiei.

„Vedem această colaborare ca o extindere firească a ariilor în care Maguay își desfășoară activitatea și inovează. Recunoașterea noastră la nivel european a fost încununată de premiul Intel primit, în cadrul CeBIT Hanovra, pentru contribuția remarcabilă adusă în educarea clienților din România în utilizarea tehnologiilor de server Intel, precum și de includerea Maguay, în 2013, în Intel Board of Advisors pe regiunea EMEA. Am fost mereu cu un pas în față și am încercat în același timp și să educăm piața, atât ca producător de hardware, dar și ca integrator de soluții IT avansate. Iar SWAZM este o soluție inovatoare în care vedem mult potențial, atât din perspectiva utilizării soluției în cadrul centrelor de date proprii, cât și a integrării ei în proiecte interesante.” a declarat Eduard Pughin, General Manager, Maguay Computers.

Citește și Cum va evolua economia României în 2019? Estimările OTP Asset Management