Stiri: Agricultura

Participare MADR la târgul de agricultură din Slovenia

26.08.2015

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) participă la ediția cu numărul 53 a Târgului pentru agricultură și alimentație destinat sectorului agricol și industriei alimentare care se desfășoară în Slovenia, Gomja Radgona.

Ediția de anul acesta a Târgului ”AGRA 2015”, ce se desfășoară între 22 și 27 august, se identifică cu ”Anul dezvoltării, solului și luminii”, promovând relațiile de colaborare durabile între diverse țări europene.

Delegația Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale își dorește promovarea eficientă a produselor românești în cadrul târgului. De asemenea, reprezentanții MADR consideră că prin astfel de delegații se pot încuraja asociațiile de produse tradiționale pentru a-și expune cât mai bine produsele românești.

În cadrul târgului din Slovenia sunt expuse produse românești tradiționale precum: ”Telemeaua de Ibănești”, ”Cârnații de Pleșcoi”, dar și băuturi spirtoase cu Indicație geografică (IG), cum ar fi ”Țuica Zetea de Medieșul Auriu” și ”Țuica de Argeș”, sau cunoscutul ”Magiun de Prune Topoloveni”.

Pentru a promova și o imagine turistică și tradițională a României la standul MADR  portul popular din diferite zone ale țării este expus și purtat de reprezentanții României.

Târgul AGRA 2015 înglobează prezența a diverselor instituții guvernamentale și educaționale, furnizori de echipamente cât și mașini agricole sau procesatori. În cadrul târgului vor avea loc seminarii, demonstrații live și întâlniri ”business to business”.

”AGRA” 2015 găzduiește 1785 de companii din 30 de țări precum: Croația, Austria, Italia, Estonia, si Ungaria, iar nouă state au standuri naționale – Slovenia, Italia, Austria, Polonia, Serbia, Ungaria, Bosnia-Herțegovina, Cehia și România.

Pe parcursul derulării evenimentului secretarul de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ioan Uțiu a întreprins și o serie de întâlniri cu oficialități din celelalte state participante la târg.

Printre acestea se numără: vice-prim-ministrul Sloveniei și ministrul Agriculturii, Silviculturii şi Alimentaţiei –Dejan Zidan, ministrul agriculturii din Luxemburg – care este și președintele Consiliului Agricultură și Pescuit din cadrul CE –Fernand Etgen, ministrul Agriculturii și Alimentației din Serbia – Snežana Bogosavljević Bošković, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Pădurilor din Bulgaria.