Stiri: Companii

Partie schi Campulung Moldovenesc

S-a deschis pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc

07.01.2019

Pârtie schi Câmpulung Moldovenesc. Duminică a fost inaugurată una dintre cele mai mari pârtii de schi din România. Astfel, pârtia de la Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, a fost deschisă publicului larg în prezența ministrului Turismului, Bogdan Trif, care a semnat cu această ocazie omologarea celor aproape 3 kilometri de pârtie din Masivul Rarău.

Finalizarea uneia dintre cele mai importante investiții ale ministerului Turismului, pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc, începută în urmă cu 10 ani, a reprezentat unul dintre obiectivele ministrului Bogdan Trif de la preluarea mandatului.

Pârtie schi Câmpulung Moldovenesc. Investiția

Investiția în noua pârtie se ridică la peste 71 de milioane de lei.

„Am reușit să finalizăm una dintre cele mai importante investiții pentru turismul din Bucovina și chiar din România! Îmi doresc ca turiștii să profite la maximum de acest proiect pentru că orice facem noi, ca autorități, este pentru oameni! În același timp, rog autoritățile locale să înțeleagă faptul că treaba lor nu e nici pe departe terminată. Turiștii au nevoie ca toate aceste investiții să funcționeze fără sincope, să fie întreținute și dezvoltate permanent. Am fost aici și în urmă cu câteva luni pentru a mă asigura că atunci când va ninge se va putea schia pe pârtia de la Câmpulung Moldovenesc. I-am atras atenția primarului că drumul de acces nu era asfaltat și i-am cerut să rezolve această problemă. M-am bucurat să observ că m-a ascultat și am venit până aici pe un drum refăcut și accesibil pentru oricine”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Pârtia de la Câmpulung Moldovenesc este una dintre cele mai importante investiții în infrastructura din zona Sucevei.

Din totalul investiției de 71.789.853,77 lei, Ministerul Turismului a alocat 64.423.223,38 lei. Mai exact, peste 90% din totalul plăților necesare pentru acest prim tronson al pârtiei.

Pârtie schi Câmpulung Moldovenesc. Ce lungime are pârtia?

Lungimea pârtiei este de 2,8 km, cu o diferență de nivel de 455 de metri. De asemenea, pârtia are o lățime medie de 40 de metri și cu o înclinare de 16,2%.

Pârtia beneficiază de instalație de zăpadă artificială și tot ce înseamnă instalații adiacente, de la telegondolă cu o capacitate de 1000 de persoane pe oră, la rețea de tensiune, parcare, anexe, rețea de alimentare cu apă, canalizare.