Stiri: Logistica

Pasagerii Wizz Air vor putea folosi dispozitivele electronice portabile

28.01.2014

Dispozitivelor electronice portabile (DEP) vor putea fi folosite la bordul aeronavelor companiei aeriene low-cost, Wizz Air. Astfel, pe toate zborurile companiei, nu mai este interzisă utilizarea telefoanelor mobile, tablete sau PC-uri. Dispozitivele electronice trebuie, însă, setate de modul ”avion” sau ”zbor” și pot fi utilizate în orice fază a zborului.

Decizia vine în urma unor noi reglementări a Agenției Europene de Siguranță a Aviației.

”Dispozitivele electronice portabile, ebook-urile, tabletele PC sau telefoanele mobile, sunt o parte importantă a vieţii noastre cotidiene, iar noile reguli referitoare la utilizarea acestora în timpul zborului au fost emise de către EASA şi adoptate de autoritatea din Ungaria (CAA). Ne face plăcere să permitem celor peste 13 milioane de pasageri anual să îşi folosească gadget-urile atunci când zboară cu Wizz Air. În conformitate cu noile reguli, pasagerii  trebuie să se asigure cu aceste dispozitive funcţionează în modul zbor din momentul în care uşile aeronavei s-au închis şi până la debarcare”, a declarat Daniel de Carvalho, reprezentant al Wizz Air.

De asemenea, pasagerii vor trebui să îşi scoată căştile atunci când sunt anunţate aspecte legate de siguranţa la bord , iar dispozitivele mari, precum laptop-urile, vor trebui depozitate în timpul decolării şi aterizării.