Pasajul de pe DN1F Cluj. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., în calitate de Beneficiar al finanțării și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în calitate de coordonator de reforme și/sau investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, au convenit încheierea Contractului de Finanțare nr. 31 pentru proiectul “Servicii de elaborare Studiu de Fezabilitate pentru realizarea obiectivului de Investiții: Pasaj de legătură între DN1F km 4+200 – Strada Corneliu Coposu” în vederea acordării finanțării prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 4. Transport sustenabil; Reforma R1 – Transport sustenabil, decarbonizare și siguranță rutieră / Investiția I3 – Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe rețeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului și siguranța rutieră.
Obiectivul general al proiectului
Obiectivul general al proiectului reprezintă creșterea gradul de siguranță rutieră prin scăderea numărului accidentelor rutiere produse in intersecția între DN 1F km 4+200 – strada Corneliu Coposu (jud. Cluj, municipiul Cluj-Napoca).
Obiectivul specific constă în a aduce îmbunătățiri în ceea ce privește viteza de călătorie, prin descongestionarea traficului în zona intersecției menționată mai sus, îmbunătățind astfel și conectivitatea la nivel regional.
Pasajul de pe DN1F Cluj. Valoarea totală a proiectului
Valoarea totală a proiectului este de 1.047.820 lei din care valoarea fondurilor europene aferente PNRR este de 308.350,00 lei, cofinanțarea națională reprezintă 572.649,98 lei, iar TVA aferent reprezintă 166.820,02 lei.
Durata proiectului
Perioada de implementare a proiectului începe de la data semnării acestuia, respectiv din 24 iulie 2023 până la 31.12.2026, aceasta cuprinzând, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.
Citește și Timișoara, un pol de atracție pentru investitorii străini