Paste 2019 vacante

Paște 2019. Unde își vor petrece românii mini-vacanța din acest an?

16.04.2019

Paște 2019. Majoritatea românilor au decis să-şi petreacă sărbătorile de Paște 2019 acasă, cu toate că este loc de mini-vacanţă. În acest an, Paștele pică pe data de 28 aprilie, iar românii beneficiează de liber începând cu Vinerea Mare (26 aprilie) până în a doua zi de Paște (luni, 20 aprilie). După aceea, miercuri este 1 Mai, iar bugetarii au liber și marți, pe 30 aprilie. Astfel, cei care lucrează la privat, pot cu o singură zi de concediu să beneficieze de o mini-vacanță de șase zile.

Paște 2019 vacanță. Majoritatea românilor aleg să stea acasă

Cu toate acestea, peste 84% dintre români spun că nu vor pleca nicăieri de Paşte. În plus, trei sferturi dintre ei au decis că vor petrece şi 1 mai tot acasă, conform unui sondaj realizat de Provident.

Comparativ cu 2018, numărul celor care preferă să petreacă 1 mai acasă a crescut cu peste 20 de puncte procentuale.

Paște 2019. Bugetul alocat

Studiul mai arată că aproape un sfert dintre români au redus şi bugetul cheltuit cu ocazia Paștelui. Numai jumătate au afirmat că vor cheltui aceeaşi sumă ca anul trecut.

Cel mai probabil, unul dintre motivele pentru care românii au decis să stea acasă de sărbători, ar putea fi preţurile mai mari la cazare.

De asemenea, 40% dintre cei intervievați au declarat că au observat acest lucru şi spun că preţurile au crescut comparativ cu anul trecut.

”Asta nu înseamnă că, aşa cum este tradiţia, masa de Paşte nu va fi plină de bunătăţi. Cozonacul, vinul şi prăjiturile nu vor lipsi de pe masa celor mai mulţi dintre români, la fel ca şi drobul sau carnea de miel. Unii dintre ei preferă însă să pună pe masa de Paşte şi carne de porc, de vită sau curcan.17% dintre ei chiar vor înlocui vinul cu şampanie”, se arată în studiul citat.

Paște 2019. Cheltuielile pentru masa de Paște

Aproape 44% dintre români spun că au un buget de sub 500 de lei pentru sărbătorile de Paşte. În plus, 14% dintre ei au un buget care depăşeşte 1.000 de lei.

O mare parte din sumă merge către bunătăţile pentru masa de Paşte – peste 66% vor cheltui între 100 şi 500 de lei. Puţin peste 13% dintre ei spun chiar că bugetul pentru masa de Paşte este sub 100 de lei şi doar 3% plănuiesc să cheltuiască peste 1.000 de lei pentru asta.

În condițiile în care bugetul pentru sărbători nu este foarte mare, cheltuielile sunt drămuite cu atenţie. Așadar, 35% dintre români nu cumpără de obicei cadouri de Paşte sau au renunţat să mai facă asta. Cei care totuşi au pus bani deoparte pentru asta, îşi îndreaptă atenţia mai mult spre familie (28,34%) sau copii (14,74%).

Paște 2019. Reduceri

Pentru că sărbătorile de Paște sunt un prilej pentru reduceri şi promoţii, românii se uită cu mare atenţie la oferte. Aproape 37% dintre români sunt mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de promoţiile de Paşte. Însă, puţin peste 15% nu sunt deloc mulţumiţi de ofertele comercianţilor. Ca să conteze, o reducere trebuie să fie peste 30%, spun aproape 60% dintre români. Cel mai mult, românii sunt atraşi de reducerile şi promoţiile la alimente, în proporţie de peste 66% şi apoi de cele la excursii în ţară.

Citește și Sărbătoarea de Paște, o sărbătoare cu bucurie

 

Citiți și despre: