Stiri: IT&C

Pateneriat între Ericsson și Orange. Ce servicii dezvoltă cele două companii?

12.10.2016

Ericsson și Orange au încheiat un parteneriat pentru dezvoltarea tehnologiei 5G. În baza acordului, operatorul telecom va putea experimenta serviciile 5G și posibilitățile oferite de această tehnologie începând cu 2017. Astfel cele două companii vor dezvolta și testa împreună scenarii pentru servicii 5G și cazuri de utilizare ale rețelei în viitor.

Parteneriatul va pune bazele pentru modalitățile în care va putea fi folosită tehnologia 5G și va genera proiecte pilot și validări de concepte la nivel european începând cu anul viitor.

Companiile își vor concentra eforturile să dezvolte tehnologia 5G pentru cazuri de utilizare precum:

– Acces la internet wireless multi-gigabit în zone rurale și suburbane,
– Internetul Tuturor Lucrurilor (IoT) ca suport critic pentru transformarea digitală a industriilor și a societății,
– Soluții de acoperire mobilă extinsă,
– Automobile conectate.

„Ambiția noastră este să ne pregătim pentru lansarea 5G din 2020. Cu ajutorul Ericsson vom crea pentru clienții noștri o rețea solidă, capabilă să livreze o gamă largă de servicii, de la viteze mari de date până la servicii specializate pentru orașe și industrii”, a spus Alain Maloberti, Senior Vice President, Orange Labs Networks.

Parteneriatul va include și dezvoltarea soluțiilor de tranziție de la 4G la 5G, inclusiv soluții pentru eficientizarea consumului de energie și reducerea costurilor, dar și utilizarea tehnologiilor de tip Software Defined Network (SDN) și Network Function Virtualization (NFV).

„Internetul Tuturor Lucrurilor necesită o rețea care să susțină capabilități la un cu totul alt nivel. 5G nu va fi construit doar pentru consumatorii care au nevoie de o experiență de neegalat oferită de dispozitivele lor conectate, dar și pentru digitalizarea industriilor și societății. Tocmai de aceea, ne unim forțele cu Orange pentru a transforma acest lucru în realitate”, afirmă Arun Bansal, Senior Vice President and Head of Business Unit Network Products, Ericsson.