Stiri: Energie

Platforma “Energy University”, premiată de Comisia Europeană

06.10.2014

Compania Schneider Electric a fost premiată de Comisia Europeană pentru platforma sa educațională, Energy University, care oferă cursuri gratuite de sustenabilitate și eficiență energetică. Astfel, platforma a obținut primul loc în cadrul categoriei Programe de educație a Premiilor Europene pentru Energie Durabilă.

Această distincție, pentru care au aplicat 342 de proiecte în 2014, este acordată anual de către Comisia Europeană în cadrul Săptămânii Energiei Durabile.

Energy University oferă peste 350 de cursuri, disponibile la cerere pe site-ul www.MyEnergyUniversity.com, ajutând, încă din 2009, profesioniștii să ia decizii inteligente cu privire la principalele situații cu impact asupra industriei energetice. Până la ora actuală, mai mult de 600.000 de cursuri în 13 limbi au fost urmate de peste 370.000 de profesioniști din peste 180 de țări.

De asemenea, în cadrul Energy University sunt disponibile două examene de certificare profesională pentru cei care doresc să-și consolideze cariera în domeniul energiei sau al centrelor de date.

„Aceste rezultate, împreună cu distincția obținută în cadrul Premiilor Europene pentru Energie Durabilă, reflectă nu numai succesul programului Energy University, ci și nevoia de profesioniști bine pregătiți în sectorul eficienței energetice. În domeniul sustenabilității, cele mai multe informații disponibile în prezent sunt tehnice, destinate în special inginerilor și oamenilor de știință, astfel că nu oferă sprijinul necesar antreprenorilor sau proprietarilor de locuințe. Energy University răspunde și nevoilor acestor categorii de utilizatori, ajutându-i să ia decizii informate cu privire la consumul și managementul energiei”, a declarat Chris Hummel, Director General de Marketing, Schneider Electric.