Patronatele din transporturi solicită promulgarea Legii RCA

30.05.2017

Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, FORT, APTE 2002, COTAR, APULUM și ARTRI solicită Președintelui României, Klaus Iohannis, promulgarea în cel mai scurt timp a noii legi privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie: Legea RCA.

Conform sursei citate, noua lege RCA creează premisele stabilității unei piețe pentru un produs obligatoriu cu important rol social și introduce noțiuni elementare corect fundamentate pentru buna funcționare a pieței, precum tariful de referință, decontarea directă sau limitarea cheltuielilor administrative.

„Noua lege RCA ar trebui să conducă la evitarea pe viitor a situațiilor care au provocat explozia tarifelor RCA, fapt care a determinat plafonarea acestora pe ultimele șase luni”, precizează transportatorii.

În plus, patronatele din transporturile rutiere consideră că Președinția României a observat toate disfuncționalitățile pieței RCA din ultimii ani și va lua decizia de a promulga în cel mai scurt timp noua lege RCA în forma adoptată de către Parlament.

 

 

Citiți și despre: