Stiri: Sanatate

Indemnizație maternitate 2023.

Patru bebeluşi cu sindrom hemolitic uremic mai sunt internaţi la Spitalul Marie Curie

03.03.2016

La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie” mai sunt internați patru copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU). Toți cei patru copii sunt internați în secția de nefrologie, acolo unde primesc tratament de specialitate, iar trei dintre aceștia sunt supuși procedurilor de dializă peritoneală. Copiii sunt în stare stabilă, staționară, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Copilul care a fost externat zilele trecute și care nu mai prezintă sindrom hemolitic uremic, rechemat în unitatea sanitară, se află sub observație medicală după ce a prezentat un episod febril. Starea de sănătate a micuţului este bună, el nu mai prezintă risc de revenire la diagnosticul SHU.

În perioada următoare, sub coordonarea Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentului (ANSVSA), echipele mixte ale DSVSA și DSP vor continua controalele până la identificarea tuturor surselor care au dus la îmbolnăvirea copiilor.

Ministerul Sănătății reamintește că a definitivat setul de măsuri și recomandări privind normele de igienă, normele de comportament în colectivități și educație sanitară pe care l-a transmis Ministerului Educației pentru a fi diseminat în unitățile școlare.