Patrula de Reciclare şi Fundaţia Telekom Romania au lansat DEEECollect

24.10.2016

Patrula de Reciclare şi Fundaţia Telekom Romania au lansat aplicația gratuită DEEECollect, prima aplicație care facilitează colectarea responsabilă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Prin intermediul acestei acţiuni se trage, totodată, şi un semnal de alarmă privind sfera educației de mediu în România, care are nevoie de susţinere pentru a avea ecou la nivel naţional.

Aplicația este realizată cu sprijinul Fundației Telekom și este disponibilă în Google Play Store pentru smartphone cu sistem de operare Android. Autentificarea se poate face prin intermediul profilului Facebook, Google+, sau al adresei de email.

Cu ajutorul aplicaţiei DEEECollect utilizatorul poate afla care este cel mai apropiat punct de colectare şi unde poate depozita deșeuri electrice de orice natură. De asemenea, acesta are la dispoziție o hartă interactivă care îi arată punctele de colectare în funcție de locul unde se află și de tipul de deșeu pe care dorește să-l predea.

De asemenea, DEEECollect oferă posibilitatea semnalării prezenței deșeurilor electrice abandonate în orice alt loc decât punctele de colectare, iar utilizatorii aplicaţiei beneficiază de aceste opțiuni, oriunde s-ar afla în țară.

Copiii, elevii și profesorii din cadrul programului Patrula de Reciclare au reușit să informeze și să convingă un număr tot mai mare de persoane asupra nevoii şi beneficiilor reciclării deșeurilor electrice. Orice aparat electric scos din uz, orice baterie epuizată sau bec ars se colectează prin servicii specializate.

Obiectivul comunicării acestor informaţii este ca publicul să înţeleagă importanţa reciclării deşeurilor electrice ca singura modalitate legală de protecţie a mediul înconjurător și de reducere a nivelului de poluare.

Deșeurile electrice colectate prin intermediul aplicației DEEECollect contribuie la performanța echipelor școlare locale, care participă la programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare. Astfel, fiecare utilizator care predă aparate electrice ajută copiii din comunitatea respectivă să câștige un premiu la noua ediție a programului.

”Copiii din programul Patrula de Reciclare se bucură pentru fiecare deșeu predat la reciclare de către oamenii pe care ei s-au străduit să îi mobilizeze. Gestul concret prin care colectăm aparatele electrice este, pentru ei, dovada că și-au îndeplinit cu succes misiunea de a ne face mai conștienți și mai responsabili. Am creat, cu sprijinul Fundației Telekom Romania, un nou proiect care va implica la un nivel mai profund elevii şi profesorii din Patrula de Reciclare în monitorizarea şi colectarea deşeurilor electrice şi va creşte impactul programului atrăgând şi alţi tineri în sprijinul acestei misiuni” spune Ada Lungu, project manager DEEECollect.

La ediția 2016-2017, Patrula de Reciclare și-a propus să mobilizeze românii să trimită la reciclare 1.000.000 de kg DEEE.

 

 

 

Citiți și despre: