Paturi ATI Romania 2021

Paturi ATI România 2021: Ministerul Sănătăţii, anunţ important

16.03.2021

Paturi ATI România 2021. Ministerul Sănătății a organizat luni două videoconferințe cu managerii spitalelor din București și Ilfov, respectiv de la nivel județean în care s-au analizat măsuri privind creșterea capacităților de tratare a pacienților infectaţi cu COVID-19 în secțiile de terapie intensivă. La videoconferințe au participat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, secretarul de stat pentru asistență medicală din Ministerul Sănătății, dr. Andreea Moldovan, reprezentanţi ai Departamentului pentru Situații de Urgență, ai Direcției de Sănătate Publică București, medici epidemiologi și medici de terapie intensivă.

Paturi ATI România 2021. Decizia luată în urma discuţiilor

În urma discuțiilor, s-a decis ca 47 de paturi ATI pentru adulți, 4 paturi de terapie intensivă neonatală și aproximativ 140 de paturi de terapie intermediară destinate pacienților cu COVID-19 să fie suplimentate în unitățile sanitare din Capitală.

Ministerul Sănătății a subliniat necesitatea reorganizării circuitelor COVID-19 și non-COVID-19 în unitățile sanitare. În plus, s-a solicitat managerilor de spitale să identifice, în colaborare cu direcțiile de sănătate publică, toate soluțiile pentru avizarea, în regim de urgență, a noi circuite în spitale în vederea creșterii capacității de tratare a pacienților COVID-19 aflați în stare gravă.

Paturi ATI România 2021. Evaluarea pacienţilor

S-a discutat despre posibilitatea de evaluare a pacienților cu coronavirus și în alte spitale față de cele desemnate în prezent, astfel încât să scadă presiunea existentă pe unitățile sanitare din prima linie. O altă măsură dezbătută a fost legată de posibilitatea redistribuirii personalului medical și suplimentarea acestuia în secțiile de terapie intensivă unde există un deficit de personal.

În cursul zilei de azi, vor fi reluate discuțiile privind numărul de paturi de terapie intensivă și terapie intermediară la nivelul spitalelor județene.

Prevenirea infectărilor

Ministerul Sănătății atrage atenția că, pentru prevenirea îmbolnăvirilor, alături de vaccinare, este nevoie în continuare de respectarea regulilor de distanțare socială, de igienă, purtarea măștii în spații publice, la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

Instituţia îndeamnă persoanele cu simptome să se adreseze de urgență medicului de familie sau autorităților medicale pentru testare și luare în evidență și să evite automedicația, astfel încât să nu se ajungă la dezvoltarea de forme grave ale bolii care să necesite internare în secțiile de terapie intensivă.

Citeşte şi Cumpărături online. Cum s-au schimbat obiceiurile consumatorilor?