Stiri: Retail

PayPoint extinde parteneriatul cu Scala Assistance privind plata rovinietei

14.12.2015

Operatorul de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail, PayPoint România, a anunţat extinderea acordului de colaborare semnat cu Scala Assistance. Astfel, consumatorii au posibilitatea, din acest moment, de a plăti contravaloarea rovinietei în peste 9000 de magazine partenere din toată România.

Compania a anunțat în luna aprilie 2014 lansarea parteneriatului cu Scala Assistance, companie autorizată pentru emiterea rovinietelor, în numele căreia se încasează contravaloarea acestora, iar de la acea dată, serviciul a fost activat progresiv în rețeaua punctelor de plată.

Rezultatele excelente înregistrate, cererea tot mai mare venită din partea consumatorilor, dar și eforturile făcute pe lângă autoritatea de reglementare în domeniu au dus la extinderea disponibilității serviciului în peste 9.000 de magazine partenere PayPoint.

„La momentul lansării, acest serviciu reprezenta o noutate în mediul de retail, iar rezultatele de până acum ne-au demonstrat că răspunde unei mari nevoi a consumatorilor, în special a celor din mediul rural, care nu au acces facil la alte modalități de a-și procura rovinieta. Ne bucurăm să oferim consumatorilor PayPoint din orice parte a țării posibilitatea de a-și achita rovinieta în magazinele noastre partenere, printr-un serviciu atât de simplu, rapid şi mereu în drumurile lor,” a declarat Mugur Dogariu, Managing Director PayPoint România.

Modalitatea de plată a contravalorii rovinietei rămâne la fel de simplă. Clienţii trebuie doar să se prezinte într-un magazin partener unde este semnalizat serviciul și să precizeze detaliile necesare emiterii rovinietei. Vânzătorul introduce datele pe terminal, clientul achită preţul rovinietei în numerar, primind la finalul tranzacţiei bonul ce conţine toate informaţiile privind rovinieta.

 „Este foarte important pentru compania Scala Assistance să asigure, în calitatea sa de distribuitor autorizat, o rețea cât mai extinsă de puncte în care clienții să poată achita rovinieta. În acest sens, considerăm proiectul început cu PayPoint România un real succes. Această a doua fază a lui, prin care extindem numărul punctelor de încasare la nivelul întregii rețele PayPoint, a venit ca o continuare firească a colaborării,” au declarat reprezentanţii Scala Assistance, Dan Cobeanu şi Dan Ciceu.

Prin intermediul terminalelor PayPoint mai pot fi plătite şi facturi de utilități (electricitate, gaz, apă, salubritate etc.), servicii de securitate, bilete de avion, facturile emise de operatorii de telefonie, internet şi cablu sau ratele, se poate realiza încărcarea electronică a cartelelor telefonice şi se pot efectua chiar transferuri de bani interne şi internaţionale, în magazinele PayPoint selectate.