Stiri: Retail

PC Garage împlineşte 10 ani. Cum a evoluat compania de-a lungul timpului?

09.11.2015

Magazinul online dedicat soluțiilor custom de PC-uri și gamingului, PC Garage, împlineşte în această toamnă 10 ani de activitate pe piaţa locală. În această perioadă, magazinul a evoluat de la o garsonieră la un showroom și la un site care deservește mii de clienți și sute de nevoi.

Inițiativa de a lansa PC Garage i-a aparţinut lui Gabriel Vasile, iar pe parcursul celor 10 ani, magazinul și-a schimbat de șase ori sediul, având la dispoziție, la ora actuală, un showroom de peste 250 de metri pătrați, care este vizitat zilnic de aproximativ 300 de clienți.

În 2014, mazinul a avut o cifră de afaceri de 129 milioane de lei, în creștere cu 43% față de anul precedent, iar pe parcursul primelor trei trimestre ale anului curent indică o creștere de aproximativ 40% față de 2014.

PC Garage şi-a început activitatea în perioada în care un PC făcut “la comandă” era cea mai bună alegere pentru a avea cel mai performant calculator, iar portofoliul a fost extins pe măsură ce nevoile clienților s-au diversificat.

În acest deceniu de existată, prin muncă și încrederea clienților, PC Garage a ajuns la un coș mediu de cumpărături de circa 800 de lei, în creștere față de anii anteriori, principalele puncte forte ale companiei fiind, încă de la început, transparența și atenția față de publicul său, iar comunicarea a fost unul dintre atuuri.

“PC Garage a pornit dintr-o garsonieră și a fost gândit ca o destinație online pentru pasionații care își doreau configurații personalizate ca alternativă la cele standard din retail. A devenit astăzi un loc unde clienții pot găsi soluții pentru orice nevoie din sfera electroIT, iar esențială rămâne atenția acordată publicului entuziast și pasionat de gaming, astfel creându-ne o identitate aparte în piață. Astfel, din cei 10 ani de istorie, șase dintre ei au fost plini cu organizarea și participarea la evenimente majore de gaming în București. De asemenea, tot ca un beneficiu pentru client, am introdus în urmă cu cinci ani livrarea gratuită oriunde în țară, indiferent de valoarea comenzii”, a declarat Răzvan Pop, director de marketing PC Garage.

Pentru a sărbători cei 10 ani de activitate, înainte de Black Friday 2015, PC Garage derulează o campanie specială: “Cumpără acum la preț de Black Friday”. Astfel, între 2 și 19 noiembrie, magazinul le oferă clienților posibilitatea să cumpere la preț redus fără să aștepte evenimentul propriu-zis.

Celor care au achiziționat produse în perioada campaniei li se va returna, în mod automat sub formă de voucher, diferența dintre prețul inițial și cel din „vinerea neagră”.

În ceea ce privește oferta de Black Friday, compania va avea reduceri semnificative la sute de produse din aproape toate categoriile.