Stiri: Companii

Pe 10 şi 11 decembrie are loc Bucureşti Business Days

13.11.2014

Peste 1500 de participanţi şi 150 de speakeri sunt aşteptaţi în zilele de 10 şi 11 decembrie 2014, la cel mai mare eveniment de business din acest an, Bucureşti Business Days. Conferinţa va avea loc la Centrul de Evenimente al Hotelului Caro.

Printre invitaţii acestei ediţii se numără personalităţi care au un cuvânt de spus în lumea afacerilor, precum Alain Cardon, Giorgio Fabbri, Marius Ghenea, Felix Pătrăşcanu, Elena Badea, Kemal Apaydin, Dragoş Petrescu, Dragoş Anastasiu, Iulian Stanciu, Cristina Bâtlan, Laurenţiu Ispir, Marcin Wojcicki, Felix Daniliuc, Silviu Hotăran, Amalia Sterescu, Paul Renaud, Liviu Stoleru, Ruxandra Hurezeanu, Dan Berteanu, Andy Szekely, Mario Bruhlmann, Alexandru Lăpuşan şi mulţi alţii.

Temele alese pentru ediţia de la Bucureşti reflectă nevoile de dezvoltare ale antreprenorilor români, domeniile de interes ale acestora fiind: vânzările / negocierea, networkingul, comunicarea, maketingul de produs, excelenţa în relaţia cu clienţii, social media, managementul echipelor şi leadership.

„România se află pe penultimul loc în Europa în ceea ce priveşte numărul de companii raportat la mia de locuitori (25 de companii la 1000 de locuitori). Cauzele provin din slaba dezvoltare a culturii antreprenoriale, generată în primul rând de apetitul scăzut pentru risc al românilor, de lipsa unui sistem educaţional care să încurajeze spiritul întreprinzător şi cel de echipă, dezvoltarea de proiecte şi implicarea voluntară a tinerilor în proiecte educaţionale de dezvoltare a acestor calităţi, lipsa capitalului şi reticenţa băncilor de a finanţa afaceri în faza de început, doar pe baza unui plan de afaceri. Business Days îşi propune să completeze aceste carenţe şi să îi susţină pe participanţi să profite de oportunităţile oferite la acest moment de piaţă”, a declarat Laszlo Pacso, fondator şi coordonator proiecte Business Days.

Acesta a mai spus că, dintre cele patru regiuni în care se desfăşoară evenimentele Business Days (Timişoara, Iaşi, Cluj şi Bucureşti), ultimele două sunt cele mai propice, la ora actuală, pentru a porni afaceri de la zero, în diverse domenii.

Business Days a doborât în acest an record după record în ceea ce priveşte numărul de participanţi. Astfe, la Iaşi evenimentul s-a bucurat de prezenţa a 900 de participanţi, la Timişoara, 1.000 de participanţi, iar la Cjul au participat 1.300 de persoane.

„Business Days este cu siguranţă cel mai mare eveniment de afaceri din România! Aici se întâlnesc sute de specialişti şi lideri din diverse domenii de afaceri, cu mii de oameni minunaţi, interesaţi să afle cele mai noi trenduri, servicii şi produse. Aici este locul unde îţi poţi face cele mai multe legături de afaceri şi te poţi adresa nemijlocit clienţilor”, declară Bogdan Comănescu, director general Accelera.