Stiri: Companii

Pe 14 octombrie se deschide, la Romexpo, TIB – Târgul Tehnic Internaţional Bucureşti

12.10.2015

În perioada 14-17 octombrie, în cadrul Centrului Expoziţional Romexpo, va avea loc o manifestare cu profil tehnic, organizată anual în ţara noastră: TIB – Târgul Tehnic Internaţional Bucureşti.
Evenimentul, aflat deja la a 41-a ediţie, este conceput şi organizat de Romexpo, în parteneriat cu Camerele de Industrie şi Comerţ din România.

TIB 2015 va reuni peste 180 de expozanţi din 15 ţări din Europa şi Asia, pe lângă companii din industria autohtonă, vor fi prezenţi şi mari jucători ai pieţei de profil, din ţări precum: Germania, Suedia, Italia, Spania, Polonia, Cehia, Turcia, Israel, Bulgaria, Ungaria, Austria, Slovenia, Belgia, Franţa.

TIB 2015 ocupă o suprafaţă expoziţională de peste 8.000 metri pătraţi şi este dedicat specialiştilor interesaţi de noutăţile şi tendinţele apărute la nivel mondial, în domeniile robotică, inginerie mecanică, electrică şi auto, electronică şi comunicaţii, IT şi software, echipamente, tehnologii si materii prime pentru producţia şi prelucrarea maselor plastice, metalurgie, echipamente hidraulice, transport şi depozitare.

„Vizitatorii vor avea parte de o serie de prezentări şi demonstraţii de maşini şi echipamente care asigură o mai mare flexibilitate şi creştere rapidă a productivităţii, în domeniul industrial şi în cele conexe acestuia. Astfel, pe parcursul celor patru zile de târg, unele dintre companiile prezente îşi vor prezenta o serie de modele noi şi performante de maşini cu comandă numerică computerizată: strunguri, freze, maşini de găurit, etc. Din expoziţie nu vor lipsi soluţiile inovative din domeniul tehnologiei senzorilor, fiind prezente companii cu tradiţie pe acest segment. Cei interesaţi de echipamentele de debitare cu jet de apă şi pulbere abrazivă vor avea ocazia să afle noutăţile în domeniu de la furnizori autohtoni renumiţi pentru paleta largă de tehnologie oferită pieţei de profil”, au anunţat organizatorii.

Principalele atracţii vor fi reprezentate de zonele de robotică şi masini industriale, unde poate fi urmărit întregul proces de realizare a diferitelor piese, dar şi zona de design industrial.

Noutăţile aduse TIB 2015 sunt legate de: maşini de tăiat cu jet de apă, maşini CNC, maşini şi echipamente automate pentru producţie, maşini de ambalat, echipamente de dozat, sisteme de marcare industrială şi aparate de zbor autonome utilitare, echipamente şi aparate pentru testarea proprietăţilor fizico-mecanice ale materialelor, maşini de măsurat în coordonate 3D, braţe poliarticulate 3D, scannere laser şi diverse alte echipamente de tehnologie a senzorilor, microscoape industriale si metalografice şi stereomicroscoape si microscoape 3D

Programul de vizitare al TIB 2015

14-16 octombrie 2015, între orele 10:00-18:00
17 octombrie 2015, între orele 10.00-16.00

Locaţie: Pavilionul A; platformele 1, 4, 10,11

Acces: Bilet intrare adulţi şi studenţi:10 lei/zi