Stiri: Agricultura

Pe 3 iunie începe Conferinţa Internaţională MEAT&MILK

29.05.2015

Având motto-ul „Politici de sprijin, Retehnologizare, Performanţă – priorităţi pentru ieşirea din impas”, EXPO Conferinţa Internaţională MEAT&MILK va răspunde la următoarele întrebări: „Avem TVA de 9%. Ce facem cu el?”, „Inovarea şi retehnologizarea – trend sau necesitate?”, „Condiţia fermierului român în UE: Rol principal sau figuraţie?”, „Cât de pregătiţi suntem să trecem de la teorie la practică?”, Cum pot fi implementate cu efect politicile de sprijin care să vină în sprijinul fermierilor români şi procesatorilor din carne şi lapte?”, precum şi”Cum putem valorifica performant gura de oxigen datorată scăderii TVA la alimente?”.

MEAT&MILK se va desfăşura în zilele de 3 şi 4 iunie, la Hotel Alpin, în Poiana Braşov. Evenimentul a ajuns deja la a patra ediţie, iar în cifre concrete, MEAT&MILK 2015 înseamnă peste 340 de participanţi, peste 160 de reprezentanţi ai firmelor private, peste 20 de firme care vor participa cu standuri expo B2B, 23 de prezentări de specialitate şi ultimele noutăţi din domeniu.

La conferinţă vor fi prezenţi fermieri, procesatori, furnizori de materii prime, tehnologii, servicii, reprezentanţi ai autorităţilor române, începând cu europarlamentarul Viorica Dăncilă, ministrul Daniel Constatin, Marius Alexandru Dunca, preşedintele ANPC, reprezentanţi de marcă ai Consiliului Concurenţei, ANSVSA, APIA, AFIR, preşedinţi ai principalelor asociaţii profesionale (ARC, APRIL, APCPR, AMRCR, AFISS, FCBR, PROAGRO.), dar şi alte asociații profesionale interne si internaţionale.

Invitatul special al evenimentului este Podmiljšak Matjaž, de la Cooperative Union of Slovenia, membră Copa-Cogeca, care va prezenta modelul de success al Uniunii Cooperative din Slovenia.

În plus, în programul infoTRIP, din ziua de 3 iunie, este programată vizitarea Fabricii de Nutreţuri Combinate a Complexului EUROPIG SA din cadrul Grupului Sergiana. Situat în comuna Şercaia, Complexul ocupă o suprafata de 22 de hectare, însumând 32 de hale, cu o capacitate totală de peste 50.000 de capete/an.

Totodată, sectiunea infoTRIP din 4 iunie oferă oportunitatea vizitei de documentare la ferma HONIGBERG LACTATE SRL. Amplasată în comuna Harman, judeţul Braşov, ferma se află în stadiul de amenajare, urmând a fi utilată cu echipamente furnizate de GEA Farm Technologies, inclusiv o sală de muls tip Brăduleţ, 2 X 6.