Stiri: Social

Pe ce dată începe Postul Paștelui în 2023?

Pe ce dată începe Postul Paștelui în 2023?

09.01.2023

Pe ce dată începe Postul Paștelui în 2023? Află când începe Postul Paștelui sau Postul Mare pentru creștinii ortodocși, dar și ce reguli trebuie să respecte în această perioadă! Conform calendarului creștin-ortodox, Postul Paștelui începe în 2023 pe 27 februarie și se încheie pe 15 aprilie.

Postul mare durează de obicei 40 de zile, la care se adaugă Săptămâna Patimilor. Acesta este cel mai lung și strict post ținut de creștinii ortodocși.

De asemenea, este important să știți că în 2023, Paștele ortodox pică pe data de 16 aprilie.

Pe ce dată începe Postul Paștelui în 2023? Una dintre cele mai importante perioade ale anului pentru creștini

Postul Paștelui este una dintre cele mai importante perioade ale anului pentru creștini și este respectată în mod diferit în diferite regiuni ale țării. În timpul postului Paștelui, unii creștini aleg să respecte regulile stricte ale postului, în timp ce alții adoptă o abordare mai relaxată. Indiferent de modul în care aleg să sărbătorească, postul Paștelui este o perioadă de reflecție și întoarcere către Dumnezeu pentru mulți creștini.

O perioadă de rugăciune

Postul Paștelui este, de asemenea, o perioadă de rugăciune pentru creștini.

În timpul postului Paștelui, creștinii renunță la carne, ouă și produse lactate, consumând numai alimente vegetale. Aceasta este o modalitate de a împărtăși din suferința lui Iisus înainte de răstignire și de a se concentra mai mult pe spiritualitate, în loc de plăcerile pământești.

Citește și Cele mai importante trenduri în resurse umane pentru 2023