Stiri: Economie

PE menţine ajutorul de 3,5 miliarde euro pentru persoanele defavorizate

26.02.2014

Parlamentul European (PE) va menţine şi pentru perioada 2014-2020 ajutorul de 3,5 miliarde euro pentru persoanele defavorizate. Astfel, cei mai săraci cetăţeni din Uniunea Europeană vor continua să primească alimente, asistenţă materială şi ajutoare din Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane (FEAD), conform unui acord cu Consiliul votat ieri de PE.

„Am reuşit să ne atingem obiectivul cheie în negocierile lungi cu Comisia şi statele membre – să creştem bugetul de la 2,5 la 3,5 miliarde de euro, să întărim rolul organizaţiilor anti-sărăcie în crearea, operarea şi monitorizarea programului şi să simplificăm procedurile administrative. Noul program FEAD pe care l-am aprobat acum este prima iniţiativă specifică UE care încearcă să ajungă la oamenii aflaţi în sărăcie extremă, lipsiţi mai ales de alimente şi adăpost, precum şi la copiii săraci, în toate statele membre”, a spus raportorul Parlamentului pentru FEAD, Emer Costello.

Bugetul alocat fondului pentru următorii şase ani va fi menţinut la 3,5 miliarde de euro, suma alocată şi în perioada bugetară actuală (2007-2013), cu toate că statele membre propuseseră iniţial o reducere bugetară de 1 miliard de euro.