Stiri: Sanatate

Pentru 80% dintre români, calitatea vieții este asociată cu o stare bună de sănătate

30.03.2015

O mare parte din angajații români (71%) consideră că sunt responsabili pentru propria stare de sănătate, iar majoritatea nominalizează mișcarea și o dietă sănătoasă ca principale metode de îmbunătățire și menținere a stării de sănătate, conform unui studiu Sodexo.

 „Îmbunătățirea calității vieții, misiunea constantă a grupului Sodexo, devine un aspect tot mai important pentru români. Rezultatele cercetării pot fi analizate și din perpectiva importanței unei vieți mai bune care continuă să crească în rândul românilor, în aceeași măsură cu interesul acestora pentru menținerea și îmbunătățirea stării generale de sănătate prin mișcare și o nutriție corectă”, a afirmat Jean Istasse, CEO Sodexo România.

Astfel, conform rapotului, pentru 80% dintre români, „calitatea vieții” este asociată cu o stare bună de sănătate, în timp ce familia și prietenii, precum și stabilitatea financiară contribuie la îmbunătățirea vieții pentru 76%, respectiv 73% dintre aceștia.

În egală măsură, vacanțele și timpul liber sunt importante pentru 47% dintre respondenți.

Totodată, 71% dintre angajații români consideră că responsabilitatea propriei stări de sănătate le aparține: 81% dintre aceştia identifică mișcarea și activitatea sportivă ca principale metode de îmbunătățire și menținere a stării de sănătate, iar pentru 77%, nutriția și un stil alimentar adecvat sunt importante.

În acelaşi timp, relaxarea și diminuarea nivelului de stres au fost nominalizate de 76% dintre respondenți ca metodă de îmbunătățire și menținere a stării de sănătate, iar un stil de viață fără fumat și fără alcool reprezintă modalități de îmbunătățire a sănătății pentru 45%, respectiv 43% dintre respondenți.

„Nutriția câștigă o importanță majoră, cu 81% dintre respondenți declarând că sunt atenți la ce mănâncă și cu numai 4% care asociază nutriția cu o dietă de slăbit. Pentru o dietă echilibrată și o nutriție corectă, românii consideră în proporție de peste 59% că ajutorul unui medic nutriționist este obligatoriu”, conform studiului.