Stiri: Finante

IMM Recover 2022

Percheziţii în Ilfov. O firmă ar fi cauzat un prejudiciu la buget de 250.000 de euro

29.09.2015

Politiţii din judeţul Ilfov au efectuat, în această dimineață, şase percheziții la persoane bănuite că ar fi prejudiciat bugetul statului cu circa 250.000 de euro. Percheziţiile au loc la două persoane, un bărbat și o femeie, de 33, respectiv 31 de ani, care sunt acuzate de evaziune fiscală în domeniul comercializării de obiecte sanitare.

Perchezițiile au loc în București și județul Ilfov, la domiciliul persoanelor vizate, precum și la sediile și punctele de lucru ale firmelor administrate de aceste două persoane.

Conform IPJ Ilfov, din cercetări a rezultate că, reprezentanții unei firme ar fi creat un circuit evazionist, cu scopul eludării plății taxelor către buget. Aceste persoane ar fi înregistrat în contabilitatea firmei, în perioada aprilie 2011—decembrie 2014, achiziții fictive de produse de la 14 companii, cauzând statului un prejudiciu de circa 250.000 de euro.

Dosarul este instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.