Piata constructiilor Romania 2020

Percheziții într-un dosar de evaziune. Prejudiciul se ridică la 5 milioane de euro

28.09.2016

Poliţia Română a efectuat, în această dimineață, descinderi la punctele de lucru ale unor societăți comerciale care activează în domeniul construcției de ansambluri rezidențiale și hoteluri, într-un dosar de evaziune fiscală. Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. Astfel, perchezițiile au avut loc pe raza municipiului Bucureşti și a județului Ilfov, la punctele de lucru ale unor societăți comerciale.

În cauză, se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de efectuarea de rambursări ilegale de TVA și de evaziune fiscală, fapte prevăzute și pedepsite de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, care au fost comise prin intermediul unor societăți comerciale ce desfășoară activități în domeniul construcției de ansambluri rezidențiale și hoteluri.

Prejudiciul estimat este de peste 5 milioane de euro.

Acţiunea, desfăşurată sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, beneficiază de sprijinul de specialitate al Institutului Naţional de Criminalistică şi al Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

 

 

Citiți și despre: