Stiri: Economie

Programul Tezaur 2021.

Percheziţii la evazionişti. Prejudiciul la bugetul de stat: 1,1 milioane lei

09.03.2016

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus astăzi în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și județul Ilfov și şase mandate de aducere într-un dosar privind comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

În cauză sunt vizate mai multe persoane bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul comerțului on-line cu aparatură electronică. Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de aproximativ 1,1 milioane de lei.

Audierile au fost efectuate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 2. Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

„Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au precizat reprezentanţii DGPMB.