Stiri: Agricultura

Percheziţii la firme bănuite de contrafacerea unor mărci de îngrăşăminte

21.04.2016

Poliţia Română a efectuat percheziții la sediile unor societăți comerciale, precum și la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, contrafacere de mărci, punere în circulație a unor mărfuri și produse purtând mărci identice sau similare cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, tăinuire și amenințare.

Sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.G.P.R., peste 60 de polițiști de la investigarea criminalității economice și acțiuni speciale din 9 județe desfășoară 23 de percheziții pe raza județelor Covasna, Sălaj, Satu-Mare, Maramureș, Alba, Călărași, Cluj, Bihor și Mureș.

Din cercetări a reieșit că în perioada noiembrie 2015 – martie 2016, administratorii unor societăți comerciale ar fi distribuit, pe teritoriul țării, circa 400 de tone de îngrășământ contrafăcut, purtând fără drept o marcă înregistrată.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.