Percheziţii la grupări infracționale organizate specializate în fraude informatice

12.01.2016

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Brașov și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat ieri 25 de percheziții în 10 județe și în municipiul București, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate specializată în fraude informatice și spălare de bani.

Activitățile vizează membrii unei grupări infracționale organizate specializată în operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice, operațiuni financiare efectuate în mod fraudulos, acces ilegal la sisteme informatice și spălare de bani.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013-2015, cei în cauză ar fi falsificat carduri bancare și ar fi efectuat retrageri neautorizate, cu precădere din state ale comunității europene (Marea Britanie, Franța, Spania, Norvegia, Elveția, Republica Moldova), însă și din țări precum Columbia, Argentina, Thailanda și Coreea de Sud.

Astfel, cu ajutorul dispozitivelor confecționate artizanal, montate pe ATM-uri, ar fi fost obținute date confidențiale de pe aproape 7.000 de carduri bancare.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost estimat, până în acest moment, la aproximativ 40.000 de dolari.