Stiri: Finante

Percheziţii la persoane bănuite că au prejudiciat bugetul cu 4,5 milioane de lei

08.01.2016

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Teleorman au efectuat 17 percheziții, pe raza județelor Teleorman, Ilfov, Constanța și în municipiul București, la locuințele mai multor persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 4,5 milioane de lei prin infracțiuni economice în domeniul comerțului cu băuturi alcoolice.

Patru persoane sunt bănuite că, în perioada 2010 — 2014, în calitate de reprezentanți legali ai două societăți comerciale care aveau ca obiect de activitate comerțul cu băuturi alcoolice, din municipiul Alexandria, ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii de infracțiuni economice.

Pe parcursul derulării activității infracționale, grupul ar fi fost sprijinit de alte persoane, în calitate de asociați, administratori sau împuterniciți ai altor 10 societăți comerciale din București și Ilfov, cu un comportament de tip ‘fantomă’.

Prin efectuarea unor operațiuni financiare fictive, cei în cauză s-ar fi sustras de la plata obligațiilor fiscale cu 4.520.471 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 2 laptopuri, 2 hard — disk — uri, 5 stick-uri de memorie, precum și înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

De asemenea, pentru recuperarea prejudiciului, au fost puse în executare 18 mandate de aducere și au fost aplicate sechestre asiguratorii asupra a 14 autoturisme și a 9 imobile (case și terenuri) deținute de cei în cauză.