Stiri: Finante

Politia romana

Percheziţii la suspecţi de evaziune. Prejudiciul: peste 700.000 de lei

23.06.2016

În această dimineață, au avut loc 12 percheziţii, în trei județe și în Municiupiul București, la mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comerţului on-line. Prejudiciul cauzat este de peste 700.000 de lei.

Acţiunea desfăşurată a vizat documentarea legalităţii înregistrării cheltuielilor unei societăţi comerciale, din judeţul Sibiu, specializată în comerţul on-line.

Din cercetările efectuate în cauză au rezultat indicii că impozitul pe profit şi TVA au fost diminuate cu ajutorul unei societăţi, din Târgu Mureş, prin înregistrarea de cheltuieli fictive, de aproximativ 1.800.000 lei.

Ulterior, firma din Târgu Mureş ar declarat livrări către societatea specializată în comerţul on-line, suma livrărilor fiind egală cu suma achiziţiilor declarate.

Totodată, sume importante de bani ar fi fost transferate succesiv către 3 societăţi comerciale din ţară şi alte 4 societăţi din străinătate, existând indicii că sumele aferente acestor tranzacţii ar fi fost retrase în numerar, întregul mecanism fiind creat în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Din cercetările efectuate în cadrul dosarului penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, a reieşit că prejudiciul cauzat este de peste 700.000 de lei.

La acţiune participă poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie Mureş, Sibiu, Cluj şi de la Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti, precum şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Mureş.

În cauză au fost emise 4 mandate de aducere, în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală prin evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.