Stiri: Energie

Perimetru EX-6 Curtici.

Perimetru EX-6 Curtici: Încep lucrările de construcţie pentru prima sondă

17.01.2022

Perimetru EX-6 Curtici. Panfora Oil & Gas începe lucrările de construcţie a primei sonde de explorare în perimetrul EX-6 Curtici, din judeţul Arad. Sonda va fi amplasată în perimetrul localităţii Dorobanţi, în zona agricolă.

Lucrările de construcţie vor fi efectuate de către o companie locală.

Panfora Oil & Gas se angajează să protejeze agricultura locală şi să colaboreze cu comunitatea pentru o explorare şi exploatare sigură şi durabilă a resurselor naturale convenţionale din zonă.

Perimetru EX-6 Curtici. Sonda 1E – Dorobanţi

Compania va începe lucrările la prima sondă de explorare 1E – Dorobanţi în baza unei autorizaţii de construcţie eliberată de autorităţile locale în data de 15 noiembrie 2021.

Construcţia va fi demarată de o firmă locală, cu sediul în Arad, ceea ce confirmă angajamentul Panfora Oil & Gas de a sprijini economia şi afacerile locale.

Lucrările vor dura aproximativ şase luni.

”Cu această ocazie, Panfora Oil & Gas reiterează respectul faţă de comunitatea locală, un obiectiv extrem de important în economia acestui proiect. Lucrările se vor desfăşura într-un mod foarte rapid şi profesionist, folosind tehnologie de ultimă generaţie. De-a lungul anilor, compania a răspuns tuturor preocupărilor fermierilor locali şi este pregătită să coopereze într-un mod sustenabil cu părţile interesate”, precizează reprezentanţii companiei.

Panfora Oil & Gas SRL este o companie înregistrată în România, care face parte din Grupul MOL şi care este dedicată activităţilor de explorare şi producţie (E&P) ale Grupului MOL din România.

Compania a fost înfiinţată la sfârşitul anului 2012 şi are sediul în Cluj Napoca. Compania deţine licenţă din partea Guvernului României şi a Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) pentru explorarea şi exploatarea resurselor de hidrocarburi convenţionale din perimetrul EX-6 Curtici, judeţul Arad.

Citeşte şi MW Green Power Export listează noi obligaţiuni la BVB