Stiri: Logistica

Permis pentru viitor 2021.

Programul Permis pentru viitor continuă şi în 2021

26.11.2020

Permis pentru viitor 2021. Programul Permis pentru viitor, organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România, a ajuns la cea de-a șasea ediție. Prin intermediul acestuia sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente.

Permis pentru viitor 2021. Persoane eligibile

Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii cu vârsta între 17 și 25 de ani care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poștă până la data de 23 ianuarie 2021.

Permis pentru viitor 2021. Ce spune conducerea MOL România?

„Tinerii aflați la început de drum se confruntă cu multe dificultăți, mai ales atunci când provin din medii defavorizate. Dificultățile sunt accentuate de perioada de criză generată de pandemie. MOL România înțelege acest context și vine cu bucurie alături de tinerii care au nevoie de resurse și de sprijin, printr-o nouă ediție a Programului Permis pentru viitor. Interesul manifestat pentru acest program a crescut cu fiecare ediție, ceea ce ne-a demonstrat utilitatea sa. MOL România rămâne partenerul dedicat al comunităților și vom continua să fim implicați și prezenți acolo unde este nevoie de noi”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România.

Rezultate

De la începutul programului, 80 de tineri au finalizat cu succes cursurile:

  • 69 au obținut permis de categoria B
  • 8 categoria C
  • o tânără are carnet categoria B pentru automobil adaptat
  • un tânăr a luat examenul pentru categoria B96 (ce permite suma MMA autoturism + rulotă/remorcă până la limita de 4.250 kg)
  • un tânăr are permis pentru tractoare agricole.

Alți 71 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

Permis pentru viitor 2021. Înscrieri

„Timp de două luni primim înscrieri atât online, cât și prin poștă, în funcție de opțiunea solicitanților, și asigurăm informare permanentă pentru cei interesați. Completarea corectă a formularului simplu de înscriere și anexarea celor cinci documente obligatorii sunt condițiile intrării în acest concurs de proiecte. Constituie un avantaj o adeverință din partea unui angajator care oferă un loc de muncă în cazul în care solicitantul va poseda permis de conducere, și, de asemenea constituie un avantaj o recomandare din partea unui ONG sau a unei instituții care susține necesitatea finanțării”, a precizat András Imre, Director Executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Citeşte şi Ministerul Sănătăţii, avertisment privind testele antigen pentru COVID-19