Stiri: Logistica

Permis pentru viitor

Înscrierile în cadrul programului ”Permis pentru viitor” se pot face până pe 25 ianuarie

03.01.2019

Fundația Pentru Comunitate și MOL România au anunțat că până pe 25 ianuarie 2019 tinerii din mediile defavorizate se pot înscrie în cadrul programului ”Permis pentru viitor”. În cadrul programului vor fi acoperite, total sau parțial, cheltuielile obținerii permisului de conducere categoria B, C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie. De asemenea, se adaugă acoperirea integrală sau parțială a cheltuielilor aferente obținerii certificatului de competență profesională (atestat) pentru categoria C, CE, D sau DE.

Permis pentru viitor. Cine poate participa?

La concurs pot participa tineri din medii defavorizate, elevi sau absolvenți de liceu, școli profesionale sau școală generală care au fost născuți între 1 ianuarie 1994 și 1 septembrie 2001 inclusiv.

Vârsta minimă pentru înscrierea la școala de șoferi în cazul categoriei C/CE este de 21 ani. În plus, cea pentru înscrierea la școala de șoferi în cazul categoriei D/DE este de 24 ani.

Perioada de depunere a solicitărilor: 27 noiembrie 2018 – 25 ianuarie 2019.

Volumul total al sponsorizărilor se ridică la 75.000 lei.

Programul „Permis pentru viitor” se află deja la a patra ediție. Acesta se adresează tinerilor care au nevoie de sprijin material pentru acoperirea cheltuielilor necesare obținerii permisului de conducere (școala de șoferi și taxele adiacente).

Permis pentru viitor. Condiții de înscriere

  • Se pot înscrie tineri care:
  • Sunt la începutul carierei profesionale
  • Doresc să ocupe un loc de muncă, și la angajare este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere
  • Au un loc de muncă / se află în activitate, și permisul de conducere ar fi un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu
  • Au permis de conducere, dar pentru ocuparea unui loc de muncă sau îndeplinirea atribuțiilor de serviciu este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie
  • Din alte motive doresc să obțină permis de conducere, dar nu au posibilități materiale pentru acoperirea cheltuielilor aferente

Permis pentru viitor. Valoarea finanțării

Un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 3.000 lei pentru:

  • acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria B, C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie.
  • acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie.

Citește și Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, preluată oficial de România