Perspectivele pieței financiare de investiții pentru 2018

09.11.2017

Pe data de 24 noiembrie va avea loc, la București, singurul eveniment de tip dezbatere care reunește specialiști din piața financiar-bancară pentru a discuta teme de interes comun cu reprezentați din partea Autorității de Supraveghere Financiară și BNR, și anume „Piața Financiară de Investiții 2018”. La eveniment vor participa și specialiștii PwC România și ai Organizației Profesioniștilor Pieței de Capital.

Timpul rămas pentru implementarea noilor directive europene MiFID II și MAD II, care vor intra în vigoare începând de anul viitor, este foarte scurt și este important ca toate entitățile cărora le este aplicabil noul cadru legal să înțeleagă foarte bine ce măsuri trebuie să adopte. De aceea, întâlnirea reprezintă o oportunitate pentru participanți de a primi răspunsuri și soluții la cele mai presante probleme legate de aceste directive.

MiFID II va afecta brokeri, dealeri, locuri de tranzacționare, fonduri speculative, manageri de active și corporații globale. În plus, vor fi introduse noi cerințe privind guvernanța produsului, consultanța de investiții independentă și cross-selling, se extind regulile existente cum ar fi responsabilitatea managementului, stimulente, raportarea informațiilor și remunerarea.

În cadrul evenimentului se va discuta despre mediul actual de investiții și reglementări, dar si despre cât de pregătită este piața financiară din România pentru anul 2018 din perspectiva noilor Directive UE și alte măsuri politice cu impact social și economic. Participanții la dezbatere vor afla și care este viitorul piețelor de capital în lume.

În plus, companiile listate vor afla care sunt noutățile și cum se aplică noua Lege 24/2017 privind emitenții de valori mobiliare, vor  afla de la consultanți de top care sunt reglementările financiare la care vor trebui să se conformeze și despre operațiunile incluse la Abuzul de piață / Drepturile investitorilor.

 

 

 

Citiți și despre: