Slide

Stiri: Energie

Peste 1.000 de tone de deșeuri reciclate, cu ajutorul Carrefour și Green Group

05.03.2015

În perioada cuprinsă între 1 august și 31 decembrie 2014, stațiile SIGUREC, montate prin intermediul unui proiect realizat de Carrefour România și Green Group, au colectat peste 1.000 de tone deșeuri. Toată cantitatea a ajuns în fabricile de reciclare speciale din țara noastră.

Cea mai mare parte dintre aceste deșeuri a fost reprezentată de ambalajetel PET, doze și sticlă. Statisticile arată însă și faptul că românii au apelat la aceste stații pentru echipamentele electrice și electronice defecte.

Orașul unde au fost colectate cele mai multe echipamente electrice și electronice, precum și deșeurile de hârtie, carton și aluminiu a fost Buzăul, iar stația care a adunat cea mai care cantitate de ambalaje PET și sticlă este cea de la Carrefour Băneasa.

Prin stațiile SIGUREC, oamenii beneficiază de un sistem automatizat de preluare a deșeurilor, fiind în schimb recompensați sub formă de discount la cumpărăturile efectuate în magazinele Carrefour. Totodată, sistemul reprezintă garanția că deșeurile aduse sunt înregistrate și monitorizate și ajung direct în fabricile de reciclare și nu la gropile de gunoi, iar pentru mulți dintre clienții noștri aceasta este adevărata recompensă – a declarat Constantin Damov, co-fondator al Green Group.

Fiecare persoană care aduce deșeuri la stațiile speciale primesc discounturi, tichete care pot fi utilizate ulterior în magazine. Valoarea medie a discountului a fost de 11 lei pentru deșeuri de echipamente electronice și hârtie, carton și 2 lei pentru deșeuri de ambalaje.

Anul curent aduce noi stații lansate în rețeaua de magazine, primele vor fi inaugurate pe 11 martie în parcările magazinelor Carrefour Ploiești, Carrefour Colentina și Carrefour Berceni.