Stiri: Finante

Peste 10.000 de contribuabili din Sectorul 3 şi-au plătit taxele cu cardul, în primele 9 luni

15.10.2014

Primăria Sectorului 3 lansează a treia ediţie a campaniei de promovare a plăţii taxelor şi impozitelor locale cu cardul pe ghiseul.ro. Astfel, numărul contribuabililor din acest sector care pot plăti taxele şi impozitele locale prin ghiseul.ro a depăşit pragul de 30.000 de persoane ca urmare a primelor două ediții ale campaniei.

În primele nouă luni ale acestui an, 10.700 de contribuabili din Sectorul 3 au plătit cu cardul pe ghiseul.ro.

Primăria Sectorului 3, prin Direcția Generală Impozite și Taxe Locale (DGITL), cu sprijinul Visa Europe şi Banca Transilvania, derulează în perioada 15 octombrie– 31 decembrie 2014 a treia ediţie a campaniei de promovare a plății taxelor și impozitelor locale cu cardul.

Noua campanie, care are sloganul “Activează-ţi contul pe ghiseul.ro și ai numai de câștigat!”, continuă inițiativele derulate în perioada 1 august – 31 decembrie 2013 şi în primul trimestru din 2014, prin care contribuabilii au fost îndemnaţi să-şi activeze datele de acces (utilizator şi parolă) şi să realizeze plăţi cu cardul pe ghiseul.ro.

Pentru a facilita utilizarea platformei, ghiseul.ro oferă în prezent tuturor contribuabililor care şi-au ridicat datele de acces (utilizator şi parolă), dar pe care nu le mai deţin din diverse motive, posibilitatea de a le regenera direct pe platformă pe baza CNP-ului şi adresei de email pe care au furnizat-o iniţial.

“Salutăm campaniile derulate de Primăria Sectorului 3 cu sprijinul mediului privat pentru promovarea plăţilor cu cardul pe ghiseul.ro. Rezultatele excelente ale acestor iniţiative arată clar interesul cetăţenilor pentru a-şi plăti rapid şi sigur taxele şi impozitele online. Plăţile pe ghiseul.ro aferente Primăriei Sectorului 3 reprezintă în prezent aproape o treime din totalul sumelor plătite online către primăriile din întreaga ţară. Prin urmare, considerăm că acest model de colaborare între autoritățile publice și sectorul privat poate fi urmat cu succes şi de alte municipalităţi din România”, a declarat Cătălin Crețu, director subregional pentru România, Croaţia şi Slovenia al Visa Europe.