Peste 100 de antreprenori au participat la Business (r)Evolution Constanţa

20.04.2018

Doingbusiness.ro, împreună cu Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Constanța au organizat la Constanța evenimentul Business (r)Evolution – Digitalizarea: Trend sau Tsunami? Aceasta este cea mai importantă conferință națională de afaceri, ca suma de evenimente regionale.

,,Suntem pentru al cincilea an consecutiv la Constanța și am reîntâlnit cu bucurie participanți care nu au ratat niciun eveniment de afaceri din cele organizate de noi aici. Suntem mândri că prin evenimentele noastre de afaceri audiența ne-a confirmat că am devenit, ca organizatori, referință pentru mediul de afaceri local și regional’’, a declarat Dumitru Ion – CEO Doingbusiness.ro.

Acesta a mai spus că a constatat ceva extraordinar la Constanța: participanții la evenimente au devenit o comunitate la nivel național: oameni de afaceri din alte regiuni ale țării în care Doingbusiness a organizat evenimente transmit preocupările și mesajelor lor, prin intermediul evenimentelor partnerilor lor de afaceri de la nivel național.

„Conferința Business rEvolution ne-a adus în atenție un element extrem de important al economiei viitorului – digitalizarea. Utilizată corect, această ar trebui să sporească eficiența activității și resurselor din cadrul unei companii, instituții etc. Și când vorbim de resurse, ne referim atât la resursele umane, cât și la cele materiale, energetice sau de capital. Acest eveniment a fost un extraordinar prilej de a trece în revistă câteva modalități și soluții care pot fi adoptate de companiile locale pentru a se adapta cu success cerințelor noilor piețe”, a declarat Iulian Groposila, Președintele Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Constanța.

Speakerii evenimentului au prezentat soluții complete de comunicații și IT pentru IMM-uri (Laura Sachelarie – Telekom România), modalități de transfer și mai ales de management al riscurilor întâmpinate de IMM-uri în activitatea curentă și care pot salva sau îmbunătăți semificativ activitatea de baza a companiilor (Ecaterina Szoke – Director Regional Allianz-Țiriac Asigurări), dar și preocupări și oportunități rezultate din principalele modificări legislative, cu impact fiscal (Daniela Oprescu – Director Taxe KPMG România).

Tudor Galos (Tudor Galos Consulting) a vorbit audienței că implementarea noului Regulament European privind Protecția Datelor Personale (GDPR) începând cu 25 mai 2018 în România, trebuie privită și că o oportunitate și a detaliat motivele, iar Alexandra Cernian (Valoria Business Solutions) a făcut un “portret robot” al clientului digital, arătând ce își dorește acestă și cum îi putem influență decizia de cumpărare.

,,Voi ce făceați la 19 ani?’’ a fost întrebarea-cheie care i-a inspirat pe cei peste 100 de antreprenori și oameni de afaceri prezenți la eveniment, adresată de Alex Burghelia, 19 ani, cel care a împărtășit audienței povestea celor 3 mici afaceri ale sale, poveste care ,,abia începe’’ și prin care are ca scop să devină independent financiar, folosind ca mijloc internaționalizarea afacerilor sale.

,,De la Big Data la Smart Data’’ a fost subiectul prezentării susţinută de CEO-ului Kompass România – Dumitru Ion, prin care a arătat participanților soluții practice și imediate disponibile mediului de afaceri din România atât pentru creșterea vânzărilor la nivel național cât și pentru internaționalizarea lor.

Evenimentul s-a încheiat cu un workshop de dezvoltare personală și profesională, în cadrul căruia Cătălin Stoica (Academia de Bine) a arătat de ce comunicarea și conectarea sunt responsabile pentru 58% din performanță în toate tipurile de muncă, în toate domeniile de activitate: personală, profesională și antreprenorială.

Seria de conferințe Business (r)Evolution continuă în 2018 cu evenimentele de la București (27 septembrie), Craiova (17 octombrie) și Brașov (31 octombrie).