Stiri: Economie

Peste 120 de antreprenori au participat la IMM ReStart Iaşi

17.10.2014

Pe 14 octombrie a avut loc, la Iaşi, o nouă ediţie a conferințelor IMM ReStart. Evenimentul, organizat de doingbusiness.ro, a adus în fața antreprenorilor și managerilor teme de actualitate din zona fiscală, financiară și legislativă, a motivării angajaților, a asigurărilor pentru afaceri și a soluțiilor practice pentru creștere și dezvoltare sustenabilă.

Astfel printre subiectele prezentate în cadrul evenimentului IMM ReStart Iași s-au numărat principalele beneficii fiscale pe care investitorii le primesc din acest an și provocările din domeniul fiscalității, modul în care legislația de holding ajută investitorii să își organizeze mai bine afacerile, cum funcționează piața de capital și cum o pot utiliza companiile ca alternativă reală de finanțare, ce înseamnă o afacere sigură și cum trebuie administrată o situație de risc, precum şi ce pot face companiile pentru a-și păstra angajații cheie.

Specialiștii prezenți au oferit auditoriului o gamă complexă de resurse pentru dezvoltarea afacerii. Este vorba de soluții pentru analiza datelor, predicție și suport pentru decizii rapide pentru management, noutăți în tehnologia informației, cloud, software și aplicații practice de eficientizare a afacerilor. De asemenea, aceştia au prezentat şi aspecte legislative privind utilizarea software-ului în companii, precum și resurse și instrumente suport în mediul online pentru creșterea vânzărilor.

IMM ReStart Iași s-a bucurat de o audiență de peste 120 antreprenori.

„Ceea ce încercam noi prin această serie de conferințe, cu care am ajuns anul acesta în cele mai importante orașe din țară, este să atragem atenția asupra unor probleme pe care le întâmpină antreprenoriatul român, dar mai ales să venim, alături de partenerii noștri din cele mai importante companii, și cu soluții pe care întreprinzătorii să le poată aplica imediat în businessul lor pentru un viitor mai bun. La Iași, ca și în celelate orașe în care am poposit cu caravana IMM ReStart, am avut o dată în plus confirmarea faptului că revenirea economică va veni din zona antreprenorilor mici și mijlocii – pentru că aici este motorul adevărat de creștere, aici este inovația și inițiativa”, a declarat Dumitru Ion, General Manager Doingbusiness.ro.

Conferinţa a reunit experți și reprezentanți din top managementul unora dintre cele mai importante companii din țara. Printre aceştia s-au aflat Cristina Clujescu, Tax Manager EY România, Melania Mirea, Director Executiv BCR Pensii, Ileana Botez, Director Comunicare și Marketing Bursa de Valori București, Alfred Zimmermann, Director Sucursala Botoșani Allianz-Țiriac Asigurări, Miruna Raileanu, Insurance Sales Coordinator Coface România, Roxana Mircea, Managing Partner REI Finance Advisors, Silvia Bolohan, Marketing Manager SAS România, Dan Topală, Director General Softline Internațional (Partener Microsoft România), Magda Popescu, Outside Counsel BSA | The Software Alliance, Dumitru Ion, CEO Kompass România.

În plus, participanții au beneficiat de întâlniri private cu consultanți specializați din cadrul EY România, BCR Pensii, Bursa de Valori București, BSA | The Software Alliance, REI Finance Advisors, primind astfel consultanță personalizată gratuită.

Seria de conferinţe IMM ReStart continuă anul acesta în Sibiu, pe data de 21 octombrie, și Ploiești, pe 27 noiembrie.