Stiri: Agricultura

Peste 120 de persoane au participat la evenimentul „INGREDIENTS SHOW”

15.09.2017

Prima ediție a conferinței INGREDIENTS SHOW, singurul eveniment B2B dedicat ingredientelor și adresat specialiștilor din industria alimentară, a reunit peste 120 de reprezentanți din rândul procesatorilor și furnizorilor de ingrediente din România.

Evenimentul a avut loc în perioada 6 – 7 septembrie, la Danubius Health Spa Resort Sovata, şi a reprezentat o platformă de informare despre legislație, inovații, tendințe și tehnologii pentru industria alimentară și a prilejuit activitățile dedicate networkingului.

Cele două zile de conferinţe au debutat cu o ședință comună, în care au fost prezentate generalități pe domeniu, urmată de trei workshopuri tehnice desfășurate în paralel, câte unul pentru cele mai importante ramuri ale industriei procesatoare: carne, lapte/înghețată și panificație/dulciuri.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul următorii vorbitori: Președintele APRIL (Asociația Patronală Română din Industria Laptelui), Dorin Cojocaru, care a abordat teme de actualitate pentru operatorii din industria alimentară, și Directorul Executiv ARC (Asociația Română a Cărnii), Dana Tănase, care a informat participanții despre „Utilizarea caramelului în procesarea cărnii”.

„Organizat în premieră națională de revista RO.aliment, INGREDIENTS SHOW a constituit un succes pe toate părțile: participanții au aflat informațiile necesare îmbunătățirii portofoliului de produse și eficientizării procesului de producție, iar furnizorii de ingrediente și materii prime au avut un public generos în fața căruia și-au prezentat soluțiile și oferta. Ne propunem ca la a doua ediție, ce va avea loc în toamna anului 2018, să depășim performanța realizată la evenimentul de anul acesta”, a declarat Claudia Bocean, Managing Partner revista RO.aliment.

Cel mai așteptat moment al INGREDIENTS SHOW a fost reprezentat de intervenția lui Cesare Varallo, avocat specializat în domeniul litigiilor și consultanței pentru industria alimentară europeană și vicepreședintele – Business and Regulatory Affairs, EU – INSCATECH. Specialistul a punctat implicațiile modificărilor legislației europene în domenii precum etichetarea nutrițională și a bătuturilor alcoolice, nivelul permis de acrilamidă și al acizilor grași trans din alimente.

„Cum ar trebui privite toate aceste schimbări? Amenințări sau oportunități? Riscuri sau provocări? Totul depinde de noi și de cât de pregătiți și determinați suntem să facem față noului”, consideră Cesare Varallo.

De asemenea, la eveniment, au avut loc mai multe degustări de produse realizate cu soluțiile partenerilor evenimentului. Astfel, participanții au gustat înghețata IceWhey (rețetă creată de studenții UGAL), fără coloranți artificiali și aditivi, la care s-au utilizat enzime ce descompun lactoza din zer de la Chr. Hansen, dar și preparate din carne fără nitriți protejate cu ajutorul culturilor Safe Pro®, Vinuri premium în componența cărora intră culturi de bioprotecție din gama Viniflora® și Iaurt probiotic pentru copii cu LGG®.

Evenimentul a fost completat de o zonă expozițională, în cadrul căreia și-au prezentat oferta următoarele companii: CHR. HANSEN și BIOCULT (culturi, enzime, probiotice și coloranți naturali), CREATIVE DELICE și OMNIA GUSTI (creme, mixuri și fillinguri pentru patiserii, cofetării și brutării), EPSON ROMÂNIA (echipamente pentru imprimarea etichetelor), KUK ROMÂNIA (ingrediente pentru industria alimentară), SUPER EGGS (ouă și praf de ouă).