Stiri: Social

Peste 1200 de persoane au participat la Crosul Pădurii Copiilor

10.10.2017

Cea de-a noua ediție a Crosului Pădurii, cel mai mare eveniment caritabil de alergare organizat în România în sprijinul unui proiect de mediu, a adunat în Ploiești și București peste 1200 de persoane și a îmbinat petrecerea timpului în natură cu sportul și relaxarea pentru întreaga familie.

Cele două zile dedicate activităților în inima naturii s-au încheiat cu strângerea fondurilor suficiente pentru îngrijirea celor 389.800 mii de puieți, plantați deja.

Dacă la Ploiești vremea a ținut cu participanții, bucureștenii au arătat că ploaia și vremea de afară nu sunt motive de îngrijorare. De la cei mai mici și până la cei mai mari dintre participanți, distracția a fost cuvântul cheie, iar atmosfera din cadrul probelor a fost plină de veselie și culoare, în ciuda vremii potrivnice.

Kaufland România a susținut pentru trei ani consecutivi Crosul ajuns la editia a noua și a contribuit astfel la misiunea de împădurire a sudului țării alături de Asociația Pădurea Copiilor. Evenimentul a promovat un stil de viață activ și sănătos, prin alergare și alte activități sportive și de relaxare în natură.

La linia de start s-au adunat toți cei înscriși la cele 5 probe competitive care au inclus probe de cros de 5, 10, 15 km pentru adulți și probe de 500 și 1000 m pentru copii.

Anul acesta tricoul oficial a fost cel de Împăduritor la Crosul Pădurii. Printre împăduritorii ediției a fost la Crosul Familiei un bebeluș de 1 lună și vârstnicul Petru Nothinger, finalist al probei de 15 km categoria masculin, peste 35 ani.

Rezultatul final al mobilizării face posibilă creșterea unei noi păduri în sudul ţării. Astfel, cei 389.800 de puieti deja plantați vor fi îngrijiți până la atingerea stadiului de masiv datorită implicării celor prezenţi la eveniment. Ediția a noua, susținută de Kaufland România, a avut următoarele noutăți: s-a organizat în 2 orașe, București și Ploiești și a împădurit prin alergare, conectare și educație.