Stiri: Energie

Peste 1200 de persoane au participat la RENEXPO

25.11.2015

În perioada 17-18 noiembrie, a avut loc cel de-al VIII-lea Târg și Conferințe pe Energie + Eficiență – RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE. În cadrul ediţiei din acest an s-a acordat o atenție deosebită eficienței energetice, datorită impactului pe care aceasta o poate avea asupra economiei, mediului și beneficiilor sociale la nivelul României.

„RENEXPO® își consolidează an de an statutul de platformă ideală de business pentru persoanele cheie din domeniul energiei regenerabile și eficienței energetice. Cea de-a VIII-a editie a evenimentului a concentrat timp de două zile la Sala Palatului din București, factori de decizie, investitori și beneficiari care au aprofundat tematici pentru un viitor sustenabil. Ca în fiecare an, salutăm intrarea pe piață a noilor expozanți. Anul acesta companii din Marea Britanie și Stale Unite ale Americi au completat lista expozantilor. Dorim să le mulțumim tuturor partenerilor, sponsorilor, expozanților, participanților la conferințe, care ne-au însoțit și în acest an și care certifică prin prezența lor, nivelul profesionist al RENEXPO®!”, declară Gabriela Bujeniță – Project Manager RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE.

Evenimentul s-a desfășurat în acest an sub patronajul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri și a fost sponsorizat de companiile austriece Global Hydro Energy GmbH, Fronius International GmbH și compania finlandeză Valmet Technologies Oy.

Per total, 50 de companii naționale și internaționale și-au prezentat produsele și serviciile pe o suprafață expozițională de 1500 metri pătraţi, unui număr aproximativ 1200 de vizitatori de specialitate, prezenți pe parcursula două zile.

La ceremonia de deschidere au participat Zoltan Nagy – Bege, Membru al Comitetului de Reglementare din cadrul ANRE, care a salutat iniţiativa REECO de extindere a tematicii de eficienţă energetică, Rolanda Predescu, consilier al preşedintelui Autoritatății Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare, care a pus accent pe inovaţie ca parte integrantă în tot procesul tranziţiei spre un viitor mai curat din punct de vedere energetic și Gabriela Bujeniţă, Manager de proiect RENEXPO, REECO RO EXPOZITII.

În paralel cu târgul au avut loc şi cinci conferințe internaționale de specialitate, un forum și alte evenimente conexe pe diverse tematici din domeniul eficienței energetice, energiei solare, hidroenergiei, biogazului, biomasei, energiei din deșeuri și altele. La toate aceste conferințe, workshop-uri și forumuri au luat parte 450 de specialiști din diverse domenii, media, studenți și alții.