Stiri: Companii

Peste 130 de oameni de afaceri au participat la IMM ReStart Cluj-Napoca

26.09.2014

Cluj-Napoca a fost locul de întâlnire al oamenilor de afaceri, care au participat la conferința „IMM ReStart – Resurse și consultanță pentru dezvoltare” organizată de Doingbusiness.ro, administrat de International Business Promotion (IBP). Evenimentul a reunit reprezentanți ai companiilor de top, iar agenda variată a presupus dezbateri asupra unor subiecte din zona fiscală, financiară și legislativă, oportunități de finanțare, resurse pentru dezvoltarea afacerii, precum și un workshop despre motivarea și creșterea eficienței echipelor de vânzări și business development.

Studiile arată cât de important este să existe o pătură antreprenoriala puternică. La nivelul țărilor OECD, IMM-urile reprezintă 99% din companii și două treimi din angajaţi. În România, IMM-urile contribuie cu 66% din totalul numărului de angajați din companiile private. De asemenea, aceste companii creează locuri de muncă la o rată de două ori mai mare decât companiile mai mari, în Uniunea Europeană 85% din totalul creșterii locurilor de muncă între 2002-2010 datorându-se IMM-urilor. În același timp, vedem că antreprenorii români se confruntă cu dificultăți semnificative: 88% dintre ei consideră dificil sau foarte dificil accesul la finanţare, 94% își doresc predictibilitatea mediului fiscal și de reglementare, iar 59% cred că mentalitățile și valorile românești nu susțin antreprenoriatul. Am conceput seria de evenimente IMM ReStart, cu care am ajuns de curând și la Cluj-Napoca, astfel încât să oferim un răspuns acestor probleme, sprijinind antreprenoriatul local să înțeleagă mai bine ce soluții are și cum le poate aplica pentru o dezvoltare sustenabilă – a declarat Dumitru Ion, General Manager Doingbusiness.ro.

Evenimentul IMM ReStart de la Cluj-Napoca a oferit participanților posibilitatea de a primi, gratuit, consultanță personalizată din partea specialiștilor EY România, Bursa de Valori București, BSA | The Software Alliance și BCR Pensii.

Conferințele IMM ReStart la Iași (14 octombrie), Sibiu (21 octombrie) și Ploiești (27 noiembrie).