Peste 15 tone de petarde şi artificii, confiscate de poliţişti

23.12.2015

Acțiunile Poliției Române pentru prevenirea și combaterea comercializării, folosirii ilegale și a contrabandei cu articole pirotehnice interzise de lege continuă. Astfel, peste 15 tone de articole pirotehnice au fost confiscate ieri, 21 decembrie.

Polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase, împreună cu cei de la ordine publică, au constatat 203 infracțiuni, pentru care sunt cercetate 195 de persoane, pentru nerespectarea legislației privind regimul materiilor explozive și de desfășurare a operațiunilor cu obiecte artizanale și de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice.

De asemenea, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.000 de lei și confiscate aproximativ 15.340 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile 1, 2 și 3, în valoare de peste 152.000 de lei.

„În această perioadă, recomandăm părinților să supravegheze copiii cu atenție deoarece aceștia pot fi expuși incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice. Vă recomandăm să folosiți cu multă atenție articolele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii nedorite ori vătămări corporale care ar putea să umbrească frumusețea sărbătorilor de iarnă”, au afirmt reprezentanţii Poliţiei Române.

 

 

Citiți și despre: